2021 Yılının En iyi Filmler Listesi


Gelelim 2021 yılının güzelliklerine. İzlerken keyif aldığımız, hoş vakit geçirdiğimiz yapımlar oldu. İyi olacağı aşikar olan yapımlar dışında bizlere sürpriz yapıp güzel tatlar bırakan filmlerde vardı. O halde lafı fazla uzatmayan filmlere göz atmaya başlayalım.  



Aradığınız şey gözünüzün önündeyse ve onu ispatlayamıyorsanız ne yapardınız? Bazen çözüm ufak detaylarda saklıdır. Kadrosunda Denzel Washington, Rami Malek ve Jared Leto gibi yıldızları barından yapım Karanlık Cinayetler (The Frozen Ground 2013) filmi tadını veriyor.



Başına gelen felaketlerden sonra toparlanmak için yeni bir hayata başlayan, güçlü bir kadının hikayesi. Filmin manzaralarına bayılacaksınız. Hikayede anlatılmak isteneni anlayabilirseniz güzel bir tat alacağınız aşikar. Hayatın sanıldığı kadar kolay olmadığı gerçeği gözler önüne seriliyor. Başrol Robin Wright ise iyi bir oyunculuk çıkartıyor.  



Köy ( The Village 2004), Altıncı his (The Sixth Sense 1999), Ölümsüz (Unbreakable 2000), Ziyaret (The Visit 2015), İşaretler (Signs 2002), Parçalanmış (Split 2016) ve Glass (2019) filmlerinin yönetmeni M. Night Shyamalan'dan kendine has bir film. Olumsuz yorumlara aldanmayın siz. Tatil yapan bir aile gittikleri kumsalın bir şekilde onları hızlı yaşlandırması ve hayatlarını kısalttığını fark etmelerini konu alıyor. Gizem ve gerilim unsurları iyi işlenmiş ve konusu itibariyle değişik ve güzel bir film.

3


Gerçek olaylardan uyarlanan film sizi etkileyecek. Gerçekçi sinir bozucu ve insanlara yapılan zulmü anlatan güzel bir film. Daniel Kaluuya (Get Out 2017, Black Panther 2018) ve LaKeith Stanfield (Selma 2014, Knives Out 2019)  filmin başrolünü paylaşıyor.



Asla vazgeçme!!! İzleyenlere ilham veren, hayat dersi veren sizi etkileyecek gerçek bir hikaye.  Yer yer sizi duygulandıracak yer yer içinizi ısıtacak yer yer gerçekleri acıları gözler önüne seren, mücadeleyi bırakmamayı anlatan güzel bir film.  Luke Wilson oyunculuğunun hakkını veriyor.



Gary Oldman, Armie Hammer, Luke Evans, Michelle Rodriguez, Greg Kinnear gibi yıldızları kadrosuna barındıran opioid salgının arka planını anlatan güzel bir dramatik gerilim filmi. Entrika (Arbitrage 2012) filminin yönetmeni Nicholas Jarecki güzel bir iş çıkartmış.



Kızınız için neleri göze alırdınız? İşlemediğini iddia ettiği cinayet yüzünden haksız yere hapiste olan kızı için verilen mücadele.  Gerçekler yüz üstüne çıkacak mı? Yoksa gerçekler başka mı? Matt Damon (The Departed 2006, The Martian 2015, The Bourne Identity 2002) harika bir ebeveynlik performansı sergiliyor.



Survivor All Star tadındaki devam yapımı, ilk filmdeki gibi güzel bir gerilim veriyor. İzlerken oyunları merak ediyorsunuz bu da hoştu.  Düşünceye sevk etmesi iyi bir ayrıntı olmuş. Hayatta kalmak için mücadele devam ediyor. 



Gerard Butler'dan güzel bir aksiyon. Benim 2021 yılında beğendiğim filmler arasında yer aldı. Ahım şahım olmasa da 2021 deki iyi aksiyon filmleri arasındaydı.

Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyrun:



Sürekli ters köşe yapmaya çalışan harika bir gerilim. Suçlu kim? Acil Arama (The Call 2013) tadında oldukça başarılı bir film. Jake Gyllenhaal karakterinin psikolojisini iyi yansıtıyor.



John Wick (2014, 2017, 2019) serisinin senaristlerinden John Wick tadında harika bir aksiyon. Beklediğimden daha iyi çıkan film aksiyon severlere ilaç gibi geldi. Önemsiz birine asla bulaşmayın!



Harika bir kadın öyküsü. Eğlenceli bir macera. Müzikleri ve bazı sahneleri çok hoşunuza gidecek. Suç, Komedi ve Macera harika harmanlanmış. Başroldeki Emma Stone cuk diye oturmuş karaktere.



Animasyon deyip geçmeyin. İçinizi ısıtacak  izlerken ailecek eğlendirip etkileyecek güzel bir öykü. Ailenizde herkesin sihirli bir gücü olduğu halde ya sizin yoksa? Bu durumla nasıl yüzleşeceksiniz? Reel Animasyon görüntüleri ise oldukça başarılı ve takdire şayan.



DC Sinematik Evreninin 10.filmi olan  The Suicide Squad: İntihar Timi  filmine James Gunn (Guardians of the Galaxy) dokunuşlarıyla başka bir boyut kazandırmış. James Gunn kendine has aksiyon ve komediyi güzel harmanlayıp iyi bir yapım ortaya çıkartmış. Aslında ilk Suicide Squald (2016) gömüldüğü kadar kötü film değildi. Yine de ilk filmden oldukça başarılı bir iş çıkartmış James Gunn.



Ryan Reynolds sürekli Deadpool rolünün aynısını başka filmlerde tekrarlayıp oyunculuğu üstüne bir şey katmamış ve yapmamış olsa da  konusu görsel efektleri ve komedisiyle oldukça eğlenceli bir film.



Raya isimli savaşçı peşinde olduğu son Ejderhayı bulabilecek mi? Yoksa bu hayalleri suya mı düşecek? güzel bir maceraya hazır mısınız? Görsel efektleri muazzam.



Cornetto Üçlemesi (Shaun of the Dead 2004, Hot Fuzz 2007, The World's End 2013), Tam Gaz (Baby Driver 2017) filmlerinin yönetmeni  Edgar Wright'tan harika bir neo-noir gerilim ve psikoloji filmi. Karanlık atmosferi  Günah Şehri (Sin City 2005) tadında şahaneydi. Ağır ilerleyen temposu olsa da güzel bir gerilim veriyor.



Kendine has tarzıyla muhteşem filmler ortaya koyan, efsanevi yönetmen Guy Ritchie; bu sefer karşımıza Fransız yapımı Le convoyeur (2004) filminin uyarlaması olan İntikam Vakti (Wrath of Man 2021) en ciddi ve sert filmi olarak takdirleri kazandı.

Filmin detaylı SPOILERSIZ ve SPOILERLI yazısını okumak isteyenler buyrun:



İlk filminde olduğu gibi 2. filminde de harika bir gerilim, güzel işleyişiyle aynı tadı veriyor. Hayatta kalmak bu sefer daha da mı zorlaşacak! 





2017 deki filmi Joss Whedon mahvettikten sonra, hayranları Zack Snyder Cut isteruk diye kampanyalar başlatmış hatta uçaklar kiralayıp arkasına yazılar bile yazdırmıştı. En sonunda hayranları isteklerine kavuştu. Film cidden çok başarılıydı. Özellikle sonradan çekilen Jokerli after credits sahnesi enfesti. Umarım kaldığı yerden DC Sinematik Evreni, Zack Snyder önderliğinde devam eder ama hiç umutlu değilim.   


Bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim. Klasik MCU (Marvel Sinematik Evreni) gidişatı olsa da görsel efektleri, dövüş sekansları ve müzikleri çok güzeldi.
 
Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyurun:



Çeşitli festivaller de 2020 de gösterilmiş olsa da sinema severler ile 2021 de sinemalarda buluştu. Muazzam bir casusluk filmi. Gerçek olaylardan uyarlanan film insanların acılarını su üstüne çıkartmayı başarıyor. Benedict Cumberbatch filmin tamamlayıcı sosu olmuş.



Muhteşem bir veda muhteşem bir son etkileyici bir final. Şahane müzikler daha ne olsun

Filmin detaylı SPOILERSIZ ve SPOILERLI yazısını okumak isteyenler buyurun:



Gerçek olaylardan uyarlanan Ridley Scott imzası taşıyan bir kadının inanılmaz mücadelesi.

Filmin detaylı SPOILERSIZ ve SPOILERLI yazısını okumak isteyenler buyurun:



Uzun zamandır böyle güzel bir bilim kurgu filmi bekliyorduk. Kitaptan uyarlanan yapım 1984 yılında çıkmış ilk filminden daha iyi olmuş. Rebecca Ferguson oyunculuk dersi veriyor. Oscar Isaac, Zendaya, Javier Bardem ve  Jason Momoa  gibi yıldız isimler yer alıyor.  Filmin tek eksisi Timothée Chalamet yerine Tom Holland gibi bir başrol olsaydı daha iyi olurdu. Timothée Chalamet sırıtmış filmde başrol olmasına rağmen.


Sızıntılara rağmen beklentilerden daha iyi olan. Aksiyondan ziyade duygusallığı ve hikaye akışı  oldukça başarılıydı. Bu zamana kadar çekilmiş en iyi Spider-Man filmi bile olabilir.

Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyurun:


BONUSLAR!!!



2021 senesine damga vuran diziydi. Hayatta kalmak hiç bu kadar zor olmamıştı.



Kitap uyarlaması olan yapım, Sihrin var olduğu, ancak yalnızca bazılarının erişebildiği yüksek bir fantezi dünyasında, Moiraine adında bir kadının yolları beş genç erkek ve kadınla kesişir. Bu, dünya çapında tehlikeli bir yolculuğa yol açar. Yılın en çok beğenilen dizileri arasında yer aldı.



Gizem severler, şifre çözmeye bayılanlar için bire bir. Dan Brown'un aynı adlı 2009 romanından uyarlanan Kayıp Sembol, genç bir Robert Langdon'ın (Ashley Zukerman) akıl hocası (Eddie Izzard) alındığında bir dizi bulmacayı çözmek için CIA tarafından görevlendirilmesinin hikayesidir. Keşke filmlerde olduğu gibi Robert Langdon rolünü Tom Hanks oynasaydı.






















  




































 

Yorumlar