Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok | Spider-Man: No Way Home 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Yılın en çok beklenen MCU (Marvel Sinematik Evreni) 27. Filmi Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home 2021) nihayet bugün vizyona girdi. Birçok dedikodu dolaştı, teoriler üretildi, sızıntılar oldu, Fragmanı rekorlar bile kırdı. ‘’ Spider-Man: No Way Home'un resmi fragmanı, 24 saat içinde 355,5 milyon kez izlendi. Bu izlenme sayısıyla Avengers: Endgame'in 289 milyonluk izlenme rekoru kırılmış oldu.’’

 3 Spider olacak mı? Olmayacak mı? MCU ve Sony evrenleri birleşti mi? Birleşmedi mi? derken bütün sorularının yanıtları bugün nihayet cevaplarını buldu! Her ne kadar sızıntı ve spoiler yemiş olsanız da asla filmin tadını kaçırmıyor. Kesinlikle filmi izlemeye gidin. Çok keyif alacağınızı düşünüyorum. Aksiyon beklentileriniz ise çok olmasın, Aksiyondan ziyade film daha çok başka yönlere yoğunlaşıyor. Özellikle Peter Parker (Tom Holland)’ın çaresizliği, o 17 yaşındaki çocuksuluğu, duygusallığı güzel işlenmiş. Müzikleri güzeldi. Görsel efektleri iyidi. Bazı sahneler daha uzun olabilirdi. Tadı damağımızda kalan sahneler oldu. Bazı espirileri güzel olsa da bazılarına hiç gerek yoktu.  Klasik marvel şakaları işte. Flash Thompson (Tony Revolori) daha uzun süreleri olabilirdi. İnsanların ikilemde kalmaları güzel işlenmiş. Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) aslında filmde gösterdikleri kadar güçsüz bir karakter değil. Ned Leeds (Jacob Batalon) her zaman olduğu gibi eğlenceliydi. Büyük annesi çok komikti.

 MCU evrenindeki en iyi ilk 5 filme çok rahat girer. Avengers End Game (2019) filminden ise,  benim nazarımda oldukça iyidi. Film bittikten sonra izleyenleri etkileyeceği aşikar.Beklediğinize değecek bir film.


Yorumlar