Derin Sular | Deep Water 2022 (Film Eleştirisi)


Ben Affleck reisin böyle bir filmde nasıl oynar diye sorguladığımız. 2. Yanlış Kapı (Knock Knock 2015) vakası olan. Genişliğin sonsuz varyantlarını gördüğümüz. Çarpık ilişki silsilesi!

 Kendine güveni olmayan Vic (Ben Affleck) varlıklı ve durumu iyi bir adamdır. Boşanmamak için karısı Melinda (Ana de Armas)’nın başka erkeklerle ilişki kurmasına izin verir. Melinda’nın sevgililerinin ortadan kaybolmaya başlamasıyla bütün gözler Vic’e çevrilir

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

2019 yılının son aylarında Vizyona girmesi planlanan fakat ertelen ertelene 18 Mart 2022’de ülkemizde Amazon Prime’da gösterilen Derin sular (Deep Water 2022) filmi için söylenebilecek en anlamlı söz ‘’ne gereği vardı’’ olabilir.  Gavatlığın kitabını altın harflerle yazan Vic aslında özgüvensiz ve takıntılı bir adamdır. Karısı kendini hem yatak odasına almayıp hem de sevgilileri ile iş pişiriyor. Kendisi zengin olduğu halde boşanmayıp üstüne birde boşanmamaya direnmesi anlamsızdır. Boşa karıyı git başka düzgün birisi ile evlen. Olan maalesef çocuğa oldu.  Filmin başından beri ne olduğunu biliyorsunuz. Böyle filmlerin çok iyi işlenmesi gerekir katilin kim olduğunu bildiğimiz çok başarılı filmler vardır fakat bu film amaçsız ve anlamsızdır. Katilin kim olduğunu zaten tahmin edebiliyorsunuz. Olayların nereye varacağını, nasıl sonlanacağını düşünüyorsun, yani sırf bu yüzden bitireyim diyorsunuz finalinde iyice hüsrana uğruyorsunuz. 2022 yılının fiyasko filmler listesine şimdiden girdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Filmi izlerken sinir olmamak elde değil. Bu ne genişliktir bu ne rahatlıktır bu ne edepsizliktir. Süresi çok uzundu. Soru işaretleri giderilmiyor. Kadınların kötü erkekten bir türlü kopamadığını görüyoruz.  Yoruma açık bir film olarak bitiyor.  Ana de Armas’a parantez açmak gerekirse Yanlış Kapı filminden sonra yine aynı tarz bir karakterle ve sahnelerle böyle bir fiyaskoda yer almış. Yönetmen Adrian Lyne bu tür çarpık filmleri ile meşhur zaten.

Sonuç olarak: Ağır ilerleyen temposu, sinir bozucu sahneleri, soru işaretlerinin boş bırakılması,anlamsız ve amaçsız olması ile gereksiz bir film olmuş. Boş zamanınız varsa bu filmi izlemek yerine Laz Kit filmini izleseniz zamanınızı daha verimli harcamış olursunuz. 


Yorumlar