Hawkeye 2021 (3. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

 



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

İkinci bölüm Clint Barton (Jeremy Renner)’ın, Eşofmanlı Mayfa tarafından yakalanıp sorgulanırken, baskın basanındır deyip Kate Bishop (Hailee Steinfeld)’un camdan aşağı atlayarak mekanı basması, hemen akabinde yakalanması ve son saniyeler de  gösterilen gizemli kadın ile bitmişti.

 3. Bölümün başları gizemli karakterin küçüklüğü, Flasback sahneleriyle hem karakter hem de karakterin motivasyonu güzel anlatılmış. 2. Bölümdeki kadının kim olduğunu öğrenmiş olduk. Her zaman ki gibi klasik Marvel espirileri yapıldı. Clint’in 2. Bölümde görmüş olduğumuz işitme cihazına sandığımızdan daha fazla muhtaç olması güzel anlatılmış. Özellikle bu bölümde aksiyon ve dövüş sahneleri güzeldi, tam bir Hawkeye gördük. Clint’in geçmişden hala kurtulamamış olması, ailesi ile olan bağları ve hayal kırıklıkları güzel yansıtıldı. Pym teknolojini oklarda görmek çok keyifliydi. Bayıldım o sahneye. Çizgi romanlardaki orijinal Hawkeye kıyafeti gösterilmesi akıllıca bir hamle olmuş. Seyircilerin ‘’neden çizgi romanlardaki kıyafeti yoktu?’’  ‘’neden olmadı?’’ soruları güzel cevaplanmış. Clint ve Kate ‘nin araba sahneleri çok iyidi. Özellikle Kamera açıları muazzamdı, sanki izleyenlere, bizde o an oradaymışız hissiyatı verdi. Clint ve Kate güzel bir ikili oldular. Marvel'in açıklamış olduğu ileryen zamanlarda gösterilecek ''Echo'' dizisinin konusunu ve karakterlerini az çok öğrenmiş ve görmüş olduk.

 Finali ise oldukça heyecanlı bitti. Ben bu bölümü beğendim. Nasıl bittiğini anladım her şey dozun da ve güzeldi. Hailee Steinfeld ise muazzam bir oyunculuk çıkartmış. İz Peşinde (True Grit 2010) filmindeki enfes performansı hala hafızalarda. Tek hayal kırıklığım Imdb (Internet Movie Database )’de  4 bölüm oynadığı gözükse de,  Yelena Belova (Florence Pugh) ‘yı hala görememiş olmam. Malum Hawkeye 6 bölüm olacak, bakalım kalan 3 Bölümde nasıl bağlayacaklar Yelena’yı göreceğiz.  


Yorumlar