Hawkeye 2021 (5. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



Diziden ziyade sanki 6 ya bölünmüş film tadında olan ve öyle ilerleyen, Hawkeye 5. bölümü, dizinin en güzel bölümlerinden olduğunu söyleyebilirim. Loki (2021) dizisinde çoklu evrenle geçiş yapılmıştı fakat Hawkeye dizisinin 5. Bölümdü çok iyidi. MCU (Marvel Sinematik Evreni)‘ya bağlı ve çok gönderme vardı. Black Widow (2021) filminin devamı tadındaydı. Yelena’nın ‘’Blip’’ sonrası ve öncesini gördük. Yenilmezler (The Avengers 2012) filmindeki ekibin ilk toplandığı yerin gösterilmesi güzeldi. Yelena (Florence Pugh) muazzamdı. Hem komik yanları hem de ciddi tavırları çok başarılıydı. Kate (Hailee Steinfeld)’in inancından dolayı vazgeçmemesi çok iyidi. Ağır ilerleyen bir bölüm olsa da, sonlarına doğru tempo artıyor. Eşofmanlı mafyalar her zaman olduğu gibi şapşal ve komikti. Dövüş sekansı güzeldi. Maya (Alaqua Cox) mevzusu konusunda ters köşe yapılmaya çalışılması güzeldi. Özellikle bize finaliyle ters köşe yapmaları ve finalinde gördüğümüz karakter oldukça heyecanlandırdı.   Haftaya final bölümüyle dizi bizlere veda ediyor. Son 2-3 bölümün süreleri kısa olup tadı damağımızda kalmış olsa da finalinin güzel olacağı aşikar.

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Dizinin 1. Bölümü izlemeyenlerin yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

 4. bölüm analiz yazımda ‘’ 5.bölümün iyi olacağını düşünüyorum. Eğer söylentiler doğru ise kalan bölümler de Daredevil (2015-2018) dizisinde gördüğümüz Wilson Fisk ''Kingpin'' (Vincent D'Onofrio)’i görebiliriz.’’  Bu cümleleri yazmıştım. Belki de bu bölümün en beğendiğim bölüm olmasının sebebi finalinde Kate’nin annesi Elenaor (Vera Farmiga) ve Wilson Fisk ''Kingpin'' inin gösterilmiş olmasıdır. Clint’in Ronin’e dönüşüp Maya’ya gerçekleri anlatması iyidi. Dövüş sahnesinde Kate’in, Clint’i (Jeremy Renner) kurtarması güzeldi. Özellikle filmin başındaki Yelana’nın Kate ile olan diyaloguna o sahnedeki oyunculuğuna bayıldım. Ağır ilerlemiş olsa da bu bölüm sonu çok güzel bitti. Bakalım final nasıl olacak? Final bölümünde Daredevil süprizi de olabilir mi acaba? 



 

Yorumlar