2021 Yılının Hayal Kırıklığı Filmler Listesi


  2021 geldiğinde bizi heyecanlandıran, sabırsızlandıran beklenti içerisinde olduğumuz filmler vardı. Kimisin de umduğumuzu bulduk, kimisini hiç beklenmedik kadar iyi çıktı, kimisi ise oldukça kötüydü. Yılın en çok konuşulanlar arasında Spider-Man No Way Home, Dune, The Last Duel gibi filmler vardı. 2021'i geride bırakmak üzereyken, 2021 senesinin en iyi filmlerinden  önce ilk olarak hayal kırıklıklarına değinelim. Belirtmekte fayda var 2021 yılının en iyi filmleri listemiz de bu konudan  sonra yayınlanacaktır. O hale başlayalım 2021 yılının hüsranlarına...



Spider-Man Far From Home (2019) filminden sonra  neredeyse 1.5 sene malum sebeplerden dolayı ara verilen, dizileriyle 2021 yılında tekrardan sevenleriyle buluşan MCU (Marvel Sinematik Evreni) 24.Filmi Black Widow (2021)'dan beklentilerimiz yüksekti. Avengers End Game (2019) filminde bizlere veda eden Natasha'nın merak edilen yanlarını göreceğimizi umuyorduk ama umduğumuzu bulamadık. Hawkeye ile olan tanışmaları, Budapeşte olayları. Nasıl Widow olduğu? nasıl S.H.I.E.L.D. ajanı olduğu? gibi merak edilen soruları yanıtlamadılar. Tamamen Wonder Woman (2017) filminin başarısını görüp solo kadın başrollü film çekmişler. Captain America Civil War (2016) filminden sonra vizyona girse bir anlamı olabilir belki de çok sevilebilirdi ama hikaye Civil War zaman diliminde geçmesinden dolayı yavan kalması bir yana soruların cevaplanmaması yüzünden beklentilerin çok uzadığında kaldı ve hayal kırıklığına uğrattı.



Sevilen seriler arasında yer alan özellikle 7. filmiyle gişe rekorları kıran, bol aksiyonlu eğlenceli ve her filmde kadrosuna yıldız bir oyuncu ekleyen Hızlı ve Öfkeli serisi. Hobbs and Shaw (2019) filminden sonra seri nasıl olacak diye sevenlerin soruları vardı. Vin Diesel, Dwayne Johnson ve Jason Statham'ın aralarındaki sorun gidişatı nasıl etkileyecekti. Dwayne Johnson ve Jason Statham'ın Vin Diesel ile oynamamak istememelerinden dolayı Spin-off filmleri çekilmişti. F9'da böyle 2 yıldızın eksikliği vardı. 6.7.ve 8. filmlerin karışımında olan F9 özellikle uzaya çıktıklarında iyice cıvkını çıkarttınız dedirtti. Tamam abartılı sahneler vardı ve seviyorduk da bu sahneleri ama bu sefer saçmalamışlar. Zaten diğer filmlerin kopyası gibi bir şey yapmışsınız bide üstüne uzay hiç olmamış. Bence serinin en iyi filmi Hızlı ve Öfkeli Rio Soygunu (Fast Five 2011).  Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı (The Fast and the Furious: Tokyo Drift 2006) filmine bağlanması güzeldi ama Sean Boswell (Lucas Black) daha çok süre verilebilirdi. Beklentilerin altında kalmış olup cıvkını çıkartmış olsa da bazı sevenleri tarafından beğenildi. 



MCU 26. filmi olan tarihin ve medeniyetin gidişatını değiştiren ölümsüz varlıkların ırkını anlatan yapım. Fragmanlarda gördüğümüz Babil'i şekillendirmeleri gibi sahneleriyle merak uyandırıyordu. Kadrosunda Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington ve Kumail Nanjiani gibi yıldızlar var. Gizemli ve kozmik olaylar beklerken ortaya karışık çorba yapmışlar ve hiç iyi olmamış. MCU geleceği için iyi işleyebileceği bir konu vardı ama başaramamışlar bazı karakterler ise DC nin kopyası gibiydi. MCU Inhumans filmini yapacaktı vazgeçmişti. Acaba ellerinde popüler karakterler Iron Man, Captain America  yokken başarılı olamıyorlar mı? ya da Eternals filmini yapmasalar mıydı acaba? gibi soruları akıllara getirdi. Tam bir hayal kırıklığıydı film.



Hayranlarının baskına daha fazla dayanamayan yetkililerin Zack Snyder's Justice League (2021) filmine kavuşmuştuk ve muazzam bir film,  sonuna eklenen şahane Joker'li ek sahne izlemiştik. Keşke o kaldığı hikayeyi tamamlasaydı Zack Sneyder!!!  Başka bir tarz yapmaya çalışmış ama başarılı olduğu şeylerden uzak kalmış. Uzun diyaloglar hiç olmamış. Aile Draması iyi uyarlanamamış. Saçma şeyler ise çoktu. Beklentilerin yüksek olduğu film maalesef sınıfta kaldı.



Aslında fazla söze gerek yok!!! G.I. Joe serisinin tamamen popüler olan karakterinden para kazanmak için filmini çekmişler ama olmamış daha farklı şeyler beklerken  yavan, sıkıcı ve sıradan kalmış. Úrsula Corberó (La casa de papel dizisindeki Tokio) bile filmde oyunculuğunun çok gerisinde kalmış. 


Arınma Gecesi: Sonsuza Dek | The Forever Purge 2021 IMDB

Sevilen serinin 5. filmi olan  Arınma Gecesi: Sonsuza Dek  (The Forever Purge 2021) ismi itibariyle konunun farklı bir boyutu olacağı ve sonsuza kadar uzatıldığı algısı verdi. Fakat filmin tamamen 24 saatte bitmesi gereken arınmanın, süresiz olmasına karar veren isyancı ve yetkililerin çatışmasındaki arada kalan insanların hikayesini anlatıyor. Film aslında sosyal mesaj olarak Meksika'daki göçmenler konusunda empati yapılmasını gösteriyor. Fakat diğer filmlerinin üstüne bir şey koymayı  başaramamış. Ellerinde çok güzel bir başlık varken bunu işleyememişler. Beklentilerin uzağında kalan yapımlar arasında adını yazdırdı.


Korku Seansı 3: Katil Şeytan | The Conjuring: The Devil Made Me Do It 2021 IMDB

Beğenilen evren Korku Seansı Sinematik Evreni (The Conjuring Universe) merakla beklenen 8. filmi Korku Seansı 3: Katil Şeytan (The Conjuring: The Devil Made Me Do It 2021), tüyleri ürperten çok başarılı bulunan ilk iki filmi Korku Seansı 1 (The Conjuring 2013), Korku Seansı 2 (The Conjuring 2 2016)'nin aksine bu sefer o havayı veremedi. Gerçek olaylardan uyarlanan bu seri ilk 2 filminin çok can alıcı olmasına rağmen bu filmde o havayı o korkuyu o hikaye işleyişini ve uyarlamayı başaramadı. İlk 2 filmi referans alarak beklentiler büyüktü  ve heyecanlıydık ama filmin sonunda bu duygular yerini hayal kırıklığına bıraktı.

Korku Seansı Sinematik Evreni Filmleri filmleri listemize göz atmak isterseniz buyrunhttps://filmlerinsessizligi.blogspot.com/2021/01/korku-seans-sinematik-evreni-filmleri.html



Merakla beklenen film 2 ye ayrıldı. Oyunu sevenler beğendi, sinema severler ise beğenmedi. Serinin popüler olmasından dolayı beklentiler büyüktü  bu yüzden film genel olarak beğenilmedi

Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyrun:



Çok Sevilen serinin 4. filmi beklentilerin bir hayli gerisinde kaldı ve 2021 hüsranları içerisinde yer aldı.

Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyrun:



Yılın hüsranı, yılın en kötü filmiydi benim için. Bu kadar iyi bir hikayeyi nasıl rezil ederiz demişler sonuç bu olmuş. Filmi Tom Hardy bile kurtaramamış. 

Filmin detaylı SPOILERSIZ ve SPOILERLI yazısını okumak isteyenler buyrun:

Yorumlar