Venom: Zehirli Öfke 2 | Venom: Let There Be Carnage 2021 (Film Eleştirisi)

 



İlk film her ne kadar vasat olsa da, filmin after credist sahnesinde gösterilen Cletus Kasady’i (Woody Harrelson) görünce heyecanlanmıştık. Çünkü devam filminde Carnage olacaktı. Çizgi romanlarda sevilen ve Spider-Man TV Series 1994–1998 animasyon dizisinde de bazı bölümlerinde gördüğümüz Venom ve Carnage karakterlerinin, Venom 2 de olacağını bilmek beni mutlu ediyordu. Ama gel gelelim Sony ilk filmden daha kötü nasıl işleriz, Carnage yi nasıl rezil ederiz, diye planlar yapmış ve resmen 2. Filmi mahvetmiş. Tam bir fiyaskoydu. Böyle güzel bir hikayeyi işleyememişler. Filme çocuk kitlesini çekebilmek için, Carnage’nin gerçek yüzünü  yani katliamını gösterememişler. Venom ise tam bir ponçik olmuş. Özellikle Eddie Brock (Tom Hardy) ile Venom’un diyalogları çok sulandırılmış, ayrıca çok cıvıktı.  Filmin Yönetmeni Andy Serkis, CGI karakterler oyunculuğu konusunda çok iyi olsa da, yönetmenliği hiç iyi değil.  Carnage ile Venom’un dövüş sahneleri daha iyi olabilirdi. CGI efektleri daha iyi olabilirdi. Aksiyon sahneleri daha fazla olabilirdi. Zaman zaman izleyiciyi sıkacağı bölümlerde yok değil.  Hele filmdeki baş gardiyan neydi öyle! Üvey baba dizisindeki Halil bile yanında melek kalır! Öyle gıcık öyle uyuz yani.  Zaten neyin ne olacağını anlıyorsunuz izlerken, ‘’neden bu oldu?’’ sorularını da bazı yerlerde cevapsız bırakmışlar. Venom ile Eddie’nin abartı tartışma diyalogları ve kavgaları gereksizdi. Açıkçası ilk film daha iyidi. Elinizde Venom var Carnage var ama siz gidip güzel bir yemeğin altını yakıyorsunuz. Ya da güzel bir yemeğin sonunda ekşi bir tat bırakıyorsunuz insanlara.  Filmin tek heyecan verici kısmı ilk filmde olduğu gibi 2. Filmde de After credits sahnesi idi. Venom karakterini ve Tom Hardy’nin oyunculuğunu seviyorsanız zaman geçirmelik izleyebileceğiniz bir film. Bazen MCU (Marvel Sinematik Evreni) yapımlarını eleştiriyoruz ‘’bazı filmlerinde aynı şeyleri tekrar ediyorlar’’ diye! fakat en azından bir planları var, bir evrenleri var, bir gidişleri var, o çizgilerinde ilerliyorlar. O standart altına hiç düşmüyorlar bu yüzden çok seviliyor zaten. Ama Sony iki çift lafım var size; bu film olmamış! İzlerken film bitsin diye can attım bazı yerlerde.

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Filmi izlemeyenler yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

Bazı soru işaretleri var. Mesela Cletus Kasady neden Eddie Brock’u seçti? Bunun nedenini daha iyi anlatabilirlerdi. Başgardiyan sen nesin ya öyle? Parmaklıklar Arasında dizisinden mi fırlayıp geldin buraya. Film kesinlikle Carnage ve Venom hikayesini işleyebilmeleri için aynı Deadpool  filmi gibi +18 olmalıydı. Carnage’ yani Katliamın, canavarın gerçek yüzünü daha iyi yansıtmalıydılar. Cletus Kasady’in geçmişi Flashback (Geçmişe dönüş) sahneleri ile daha detaylı ve daha iyi anlatılabilirdi, ama bunları göremedik. Venom cici çocuk, sevimli şey seni, ponçik havasına büründürülmüş.İlk filmde ne güzel 4 tane simbiyot görmüştük. Bunlardan birisi ile bir şekilde buluşup Cletus’un Carnage olmasını bekliyorken, sen git Eddie Brock’u ısır kanından Carnage ol yani, ‘’nasıl saçmalarız diye?’’ uğraşmışlar resmen. Klasik kötü adamın, kötü sevgilisi falan filan derken. Yani Cletusun son sahnede sadece arkadaşlığını istemiştim demesi aslında güzeldi. Fakat bunu daha önce işleyebilirlerdi.  Belli bir süreden sonra Carnage’nin zaten kontrolden çıkacağı belliydi. Açıkçası, Perşembe pazarı gibi bir film olmuş. İyi yönlerini ele alacak olursak. Tavuk sahneleri güzeldi.  Spider-Man TV Series 1994–1998 çizgi filmini hatırlayanlar olacaktır, Oradaki kilise sahnesini. Bu filmde her ne kadar Spider-Man olmasa da. Venom ve Carnage ile hem o sahneye gönderme yapmaları, hem de finalin kilisede geçmesi güzeldi.

 Ve en güzel yanı After Credits sahnesinde MCU evrenine geçiş yapıldı. Aniden ışınlanan Eddie ve Venom başka bir evrende olduklarını anladılar ve televizyon da MCU evrenindeki Spider-Man olan Tom Holland gözüktü. Bu çok heyecan vericiydi. Venom, bakalım 17 Aralık 2021 de vizyona girecek Spider-Man No Way Home filminde ya da ileri zamanlarda MCU filmlerinde gözükecek mi? MCU’ ya katıldı mı?  Yoksa WandaVision dizisindeki gibi bizi gazlayıp trollediler mi? Bu gibi soruları ilerleyen zamanda cevaplarını alacağız. 


Yorumlar