Resident Evil: Raccoon Şehri | Resident Evil: Welcome to Raccoon City 2021 (Film Eleştirisi)

 



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Çok sevilen ve popüler oyun Resident Evil’dan uyarlanan 2002 de sinemalarda gösterime giren, ülkemizdeki çevirisiyle ‘’Ölümcül Deney’’ (Resident Evil)  filmleri çoğu kişi tarafından çok sevilmişti. Alice karakterini canlandıran Milla Jovovich’in popülüterisi bu filmlerle oldukça artmıştır.

2002 de başlayan 6 filmlik macera (Resident Evil 2002, Resident Evil: Apocalypse 2004, Resident Evil: Extinction 2007, Resident Evil: Afterlife 2010, Resident Evil: Retribution 2012, Resident Evil: The Final Chapter 2016) 2016 da final yapmış olsa da 3 Aralık 2021 tarihinde ülkemizde vizyona giren, olayların nasıl başladığının ilk günlerini anlatan, Raccoon City'nin sırlarını gösteren Resident Evil: Raccoon Şehri (Resident Evil: Welcome to Raccoon City 2021) vizyondaki yerini aldı. Beni heyecanlandıran ya da beklediğim bir yapım değildi açık konuşmak gerekirse.  Kadrosunda Kaya Scodelario, Robbie Amell, Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Neal McDonough gibi isimler yer alıyor. Filmi ele alacak olursak, oyuna çok sadık bir senaryo izlenilmiş. Bu durum oyun severin beğenisini kazandığını söyleyebiliriz. Oyundaki o hissiyatı gidişatı ve hikayeyi güzel anlatmışlar.  Daha önceki serilerde yer alan Albert Wesker’in başlangıç hikayesi güzel görmek güzeldi. Filmden ziyade oyun tadı alıyorsunuz yapımda. Olayların nasıl başladığı gösterilmiş ama daha detaylı olabilirdi. Olayları önceden sezip anlayan insanlara komplocu ya da deli gözüyle bakılıyorken olaylar gerçekleşince o insanların yüzündeki şok iyi yansıtıldı. Umbrella şirketi, yaptığı deneyleri yaptığı pislikleri gizlemek için nasıl canileştiğini görebiliyoruz. İnsanların karakterleri yani iyi veya kötü olması aslında elindeki gücü insanlığa nasıl yansıtacağı iyi anlatılıyor. İnsanlığın iyiliği için mi? Yoksa insanların kötülüğü için mi? Gerilim ve korku unsurları daha iyi işlenebilirdi. Kasvetli ve karanlık hava güzel işlenilmiş. Bazı karakterler anlamsızca uzatılmış halleri. Filmin sonu devam filminin geleceğinin sinyallerini vererek bitti.

 Ben bir şey anlamadım film iyi mi? kötü mü? ama filmden oyun tadı aldığımı söyleyebilirim. Yazımın başında da belirttiğim gibi oyuna çok sadık kalınmış, karakterlerde güzel işlenmiş. Benzer bir oyun olan Left 4 Dead oyununu çok sevdiğim için birazda onunda tadını aldım diyebilirim. Daha önceki Resident Evil serileri seviyorsanız, Salgın Zombi filmleri seviyorsanız, ya da Resident Evil oyunlarını seviyorsanız; izleyebilirsiniz. Beğeneceğiniz unsurlar illaki olacaktır. 


Yorumlar