Korku Seansı Sinematik Evreni Filmleri - The Conjuring Universe

 
Malum günümüzde Marvel'ın öncülüğünü yaptığı  sinematik evrenler popüler oldu. Kimisi başarılı oldu  kimisi başarısız oldu kimisi daha başlamadan sonlandı. Marvel ve DC çizgi roman evrenleri oluştururken. Hızlı ve  Öfkeli (The Fast and the Furious) ise spin-off'larıyla kendi evreninin genişletmeye karar verdi. Hary Potter yani Büyücülük Dünyası (The Wizarding World) evrenini çok sevdik. Tom Cruise'nin baş rol oynadığı Mumya 2017  aslında Dark Universe başlangıç filmiydi fakat birden bire evreni iptal ettiler. Bunun gibi bir kaç sinematik evrene örnek verebiliriz. Ruhlar Bölgesi (İnsidious 2010) ve Ruhlar Bölgesi Bölüm 2 (Insidious: Chapter 2 2013) gibi  çok güzel  filmler ortaya koyan James Wan  önderliğinde 2013'de  gerçek hikayeden esinlenip yola çıktıkları Korku Seansı (The Conjuring) evreninin temellerini  atıp korku evrenine başladılar. Özellikle  filmler de yeni karakterler için  yollar hazırlayıp diğer filmlerle muazzam bir bağlantı kurdular. Ben açıkcası çok başarılı buldum bu hamlelerini. Özellikle Korku Seansı 1 ve 2. filmin gerçek hikayelerden esinlenip olması ve filmin sonunda onlardan  sahneler gösterilmesi çok güzeldi. Gerilim dozu yüksek ve korkuyu güzel harmanlayıp çok güzel filmler ortaya cıkarmışlar. Bence Koru ve gerilim filmi severlerin kaçırmak istemeyeceği  güzel bir evren. Tıpkı MCU (Marvel Sineamtik Evreni) gibi bütün filmlerin birbiri ile bağlantısı var.
 
 
 Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlığın terörize ettiği bir aileye yardım etmeye çalışır. Hikaye işleyişi gerilimi ve özellikle bir kaç sahnesinde korku dozunu tavan yaptıran bu yapımda  bazı karakteri de yavaş yavaş evrene hazırlamaları açısından güzeldi.

 
Korku Seansı filminde gördüğümüz Annabelle'nin merak edilen hikayesi. Bir çift, evleri şeytani tarikatçılar tarafından işgal edildikten kısa bir süre sonra, eski bir oyuncak bebeğin de dahil olduğu korkunç doğaüstü olaylar yaşamaya başlar.
 
 
Serinin en iyi filmleri, Filmin sonundaki gerçek ses kayıtları sizi ürpertetecek ayıca bbazı yeni karakterlere muazzam bir yol açan yapım olmuş. James Wan her zaman ki gibi harika bir iş başarmış.   Ed ve Lorraine Warren, bekar bir anneye doğaüstü bir ruhun musallat olduğu bir evde dört çocuğunu tek başına büyütmesine yardım etmek için Kuzey Londra'ya gider.
 
 
Küçük kızlarının trajik ölümünden on iki yıl sonra, bir oyuncak bebek üreticisi ve karısı, bir rahibeyi ve kepenkli bir yetimhaneden birkaç kızı evlerine kabul eder ve burada bebek yapımcısının sahip olduğu eseri Annabelle'in hedefi olurlar. 
 
 
 5- Dehşetin Yüzü - The Nun 2018 IMDB
 
Korku Seansı 2 ve Korku Seansı 1 de gördüğümüz bazı olayların detayını görmek güzeldi. Korku Seansı 2 de karşımıza çıkan The Nun detaylı hikayesi ve evrenle nasıl alakalı olduğunu güzel işlemişler. 
Perili bir geçmişi olan bir rahip ve son yemininin eşiğinde bir acemi, Romanya'daki genç bir rahibenin ölümünü araştırmak ve şeytani bir rahibe şeklinde kötü niyetli bir güçle yüzleşmek üzere Vatikan tarafından gönderilir.
 
Çocuklarını tehlikeye attığından şüphelenilen sorunlu bir annenin ürkütücü uyarısını görmezden gelen bir sosyal hizmet uzmanı ve kendi küçük çocukları, çok geçmeden korkutucu doğaüstü bir dünyaya çekilir. Filmin sonu sizde soru işaretleri bırakacak bakalım çözebilecek misiniz?

Ed ve Lorraine Warren'ın kızına bakıcılık yapan bir genç ve arkadaşı, bilmeden bir oyuncak bebeğe hapsolmuş kötü bir ruhu uyandırır. Korku Seansı 3 e şahane bir kapı açılmış oldu.

8- Korku Seansı 3: Beni Buna Şeytan Zorladı - The Conjuring: The Devil Made Me Do It 2021 IMDB

 4 Haziran 2021 tarihinde vizyona girilmesi planlanan yeni film oldukça iddiali geliyor hem konusu hem hikaye baglantısı olarak. Gerçek hayattaki paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren'ın dosyalarındaki en sansasyonel olaylardan biri, burada genç bir çocuğun öldürüldüğü ve cinayet zanlısı, ABD tarihinde ilk kez şeytani mülkiyeti savunma olarak iddia ediyor.

 

Ayrıca   The Crooked Man ve The Nun 2 gelecek filmler arasında fakat tarihleri henüz netleşmedi. Umarım en kısa sürede netleşir. Korku ve Gerilim severlerin mutlaka izlemesi gereken , beğenenlerin ise tekrardan göz atmak isteyeceği The Conjuring Universe sizleri bekliyor.
 

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder