Mutlaka İzlenmesi Gereken En iyi 4 Quentin Tarantino Filmi

 



Sürpriz sonları, kendine has uzatılmış diyalogları, Hikâye akışı ve kanlı çatışma sahneleriyle adından çok söz ettirmiştir. Çok şahane filmleri olmasına rağmen, çok anlamsız filmleri de olmuştur. Geçtiğimiz  günlerde bu filmlerin listesini yapmıştık. Şimdi ise Quentin Tarantino'nun en iyi filmlerine göz atalım



Kar fırtınasının ortasında kalan bir grup yabancının konaklama yerine sığınmasıyla başlayan öykü, insanın başına neler gelebileceğini gözler önüne seriyor. Gizem havası çok iyi işlenmiş, arka plandaki kar sahneleri muazzamdı. Ters köşe yapan ve insanda tokat yemiş etkisi bırakacak sahneleriyle Quentin Tarantino güzel bir film yaparak sanatını konuşturmuş. Walton Goggins'in filmde oynadığı karakteri çok başarılı olmuş. Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Demián Bichir, Michael Madsen, Zoë Bell, Channing Tatum, Bruce Dern gibi yıldızlarda cabası.



Quentin Tarantino'nun çıkış yaptığı film Rezarvuar Köpekleri (1992) bol diyalogu ve durağan geçmesine rağmen filmin sonunu merak ediyorsunuz. Farklı bakış açısıyla yaklaşan değişik bir soygun filmi. Tim Roth muazzam bir oyunculuk sergiliyor.



Harikulade bir intikam öyküsü olan, Vol 1 ve Vol 2 olarak 2 parça olan filmin ilki olan Kill Bill Vol 1 (2003) harika bir öykü barındırıyor. Müzikleri, aksiyon sahneleri özellikle finalindeki dövüş sekansları unutulmayacak türden. Uma Thurman'ın  oynadığı en iyi performansı diyebiliriz.



En iyi Quentin Tarantino filmi desem abartmış olmam. Köleliği, ırkçılığın o çirkin yüzünü güzel anlatan. Karısı için bir aşık bir adamın neler yapabileceğini gözler önüne seren, Aksiyon, dram, western, aşk, eğlencenin harika harmanlandığı muazzam bir film. Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio,  Kerry Washington,  Samuel L. Jackson, Walton Goggins gibi yıldızlarda filmin ballı lokumu gibi olmuş. Müzikleri, sahneleri, geçişleri, karakter tanıtımı ve ters köşe sahneleriyle oldukça başarılı bir film.


Quentin Tarantino'nun en anlamsız 3 filmi listemizi okumak isteyenler buyurun:










Yorumlar