En Anlamsız 3 Quentin Tarantino Filmi

 



Ucuz Roman (Pulp Fiction 1994), Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs 1992), Zincirsiz (Django Unchained 2012), Nefret Dolu (The Hateful Eight 2015), Kill Bill: Vol. 1 Vol. 2 (2003-2004) gibi şahane filmlerin yönetmeni Quentin Tarantino'nun her filmi harikulade  olmuyor. Özellikle bir kaç filmi var ki yıldızlar dolu kadrosuna rağmen amaçsız ve anlamsız yapımlar olarak karşımıza çıktı. Filmi izlerken  konunun nereye bağlanıp nasıl biteceğini merak ediyorken adete dımdızlak ortada bırakılmış hissiyatı uyandıran, ''ben şimdi ne izledim?'' ''amacı neydi?'' gibi soruları aklımızdan geçirdiğimiz filmleri oldu. Şimdi o anlamsız sonlarıyla ne olduğunu anlam veremediğimiz filmlere geçelim buyurun:



Kadrosunda Samuel L. Jackson, Pam Grier, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert De Niro,  Chris Tucker  gibi iyi oyuncular olmasına rağmen, uzatılmış hikayesi, gereksiz sahneleriyle sıkıcı bir filmdi. Jackie Brown'un filmde neredeyse diyaloglarından çok sigara içişini gördük. Bir şeyler çıkacak diye izliyorsunuz ama film sonunda elinizde kocaman bir sıfır oluyor neredeyse.




Kurt Russell iyi bir oyunculuk çıkartmış olsa da. Gizem havasını iyi vermiş olsa da filmin finalini izledikten sonra hiçbir yere bağlanmaması, soru işaretlerinin cevaplanmaması, 2 farklı hikayeye  bölünüp  anlamsız sonuçlandırılması izleyenler için kötü bir durumdu. Gereksiz cinsellik öğeleri ve diyalogları ile  şimdi ben ne izledim diyerek bitirdiğiniz bir film. Evet Tarantino'nun kendine has uzatılmış diyalogları oluyor ama her filmde bunu iyi işleyemediğini gördüğümüz bir yapım.



Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie'nin başrollerini paylaştığı yapımda. Son dönemin popüler oyuncusu Margot Robbie'nin sırf bu yüzden filme dahil edildiğine şahit olduk. Hikayeye  hiçbir katkısı yoktu. Gereksizdi olmasaydı olurdu. Bruce Lee'yi amma gereksiz kötülemişler filmde. Filmin süresi çok uzun, kısaca anlatabilecek bir film olabilirdi. Film bittiğinde ''ne oldu şimdi?'' dememek için insan kendini zor tutuyor. Filmin bir amaca bağlanmaması  2 buçuk saat neyi bekledik hissiyatı bırakarak film noktalanıyor. 








 

Yorumlar