Mutlaka İzlenmesi Gereken En iyi 12 M. Night Shyamalan Filmi



Kendine has hikaye anlatma tarzı, gizemi, gerilimi, bazen tokat yemiş etkisiyle bitirdiği filmleriyle insanın kafasını kurcalayan, bazen değişik konular, bazen fantastik olaylar bazen de insanı sarsacak öyküleriyle güzel filmler çıkaran başarılı yönetmen M. Night Shyamalan. Çoğu filminde o atmosferin nasıl olduğu değil de, o hikayede nasıl ilerlediğini anlatıyor yani izleyenlerin kafasına Puzzle parçalarını birleştirin ve düşünün diye bırakıyor. Bu yüzden çoğu izleyici bazen filmlerini anlamadığı için sevmiyor ama yönetmenin o düşünce yapısını anlarsanız aslında çok güzel filmler olduğunu göreceksiniz. o halde listemize başlayalım hazır mısınız? 



Peri masalı tadında ilginç bir öykü. Normal bir hayatınız varken bir gece de rutininiz değişebilir. Fantastik ve Gizem unsurlarını güzel harmanlayan yönetmen değişik bir hikaye anlatıyor. Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard, Jeffrey Wright gibi isimler ise kadroda yer alıyor. Masalsı hikayeye hazır mısınız?



Yok olmuş dünyaya tekrardan geri dönüş hiçte kolay değildir. Will Smith ve oğlu Jaden Smith başrolünde olmasından dolayı beklentilerin çok uzağında kalan film aslında hiç de gömüldüğü kadar kötü bir film değildir. Post apokaliptik gezegenler güzel işlenmiş. Hayatta kalma mücadelesi başarılıydı. Bilim kurgu sevenler için gömüldüğü gibi çokta kötü bir film değil.



4 Element hikayesi. Köleleşmeye karşı harika mücadele. Çok sevilen animasyon dizisinin beyaz perde uyarlaması. Görsel efektleri ve 3D teknolojiyle birleşince tam bir görsel şölen ortaya çıkıyor. Dövüş sekansları ise hiçte fena değil. 


Ölümsüz (Unbreakable 2000), Parçalanmış (Split 2016), Glass (2019) üçlemesinin  final filmi olan Glass filmi finaliyle oldukça etkiledi. Duygusallığı, karakterlerin derinlikleri ve kalbimize dokunacak sonu ile üçleme seri çok güzel noktalanıyor. 



 Yıllardır süren hayatınız tek bir güne indirgeseydi ne yapardınız? Finali ise tam olaylar noktalanacak derken güzel ters köşe yapılmış. Gerilim ve gizemin yanı sıra dramatik olaylarda güzel işlenmiş. Değişik bir konusu olan film Buram buram Night Shyamalan gizemi kokuyor.

Filmin detaylı SPOILERSIZ yazısını okumak isteyenler buyurun:



Karşınıza birden bire çıkan işaretler sizi neye sürükleyebilir? Her zaman olduğu gibi gizem dozu oldukça yüksek bir film. Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Abigail Breslin gibi yıldız isimlerin yanı sıra izlerken oldukça gerileceksiniz.



Herkesin öldüğü feci bir kazadan sonra tek kurtulan siz olsaydınız ve kendiniz hakkındaki gizemli gerçek ne olabilir? Samuel L. Jackson oyunculuk dersi verdiği filmde Bruce Willis, Robin Wright, Spencer Treat Clark yer alıyor. Gizemli bir kahraman filmine hazır mısınız?



El kamerası ile çekilen filmler genellikle iyi olmaz ama bu yapımda yönetmen bu unsuru harika kurgulamış. Gerilim dozunun yüksekliği yanı sıra oldukça korkutucu bir film. İşler her dakika daha da ürkütücü oluyor. 



Ne olduğu belli olmayan grip ölümler silsilesi ülkeyi sardığında neler olabilir? Bir salgın? bir terörist saldırısı? yoksa bir deney mi? Hayatta kalmak hiçte kolay değil. Mark Wahlberg trajediyi iyi yansıtıyor bilinmezlikler nasıl sollanacak?



İnançları içinde izole olan bir köy, Basit gibi gözükse de aslında çok etkileyici sarsıcı ve derinlemesine bir film. Sizi şoke eden sahneleri birden bire farklı yerlere Evrilen muazam gerilim gizem silsilesi. Sigourney Weaver, William Hurt, Joaquin Phoenix, Bryce Dallas Howard, Adrien Brody, Brendan Gleeson, Judy Greer, Jesse Eisenberg gibi isimler ustaca filme serpilmiş.



23 farklı kişiliği olan bir adam  üç tane kızı kaçırır. Kızların kurtulma mücadelesine, karakter bölünmesi yaşayan adamın tek tehlikesi bu değildir. Muazzam bir gerilim filmi izlerken o kızların çaresizliğini iliklerimize kadar yaşıyoruz. James McAvoy oyunculuk zirvesi yaptığı film Anya Taylor-Joy ise çıkış yaptığı yapımdır. Üçlemenin en iyi filmi olduğu çok açık.



M. Night Shyamalan'ın en iyi filmi. Ağır temposu olması, bilindik bir hikaye gibi gözükse de finali ile insanda tokat etkisi yaratacak muazzam bir gerilim harikulade bir gizem. Uzun süre etkisinden çıkamayacağınız unutulmaz bir film.

Yorumlar