Zamanda Tutsak | Old 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Altıncı His (The Sixth Sense 1999) filminin yönetmeni M. Night Shyamalan’dan harika bir konu, güzel bir gerilim sinema severlerle buluştu. M. Night Shyamalan’ın kendine has tarzı hikaye ilerlemesi ve anlatması vardır. Konuyu kendi içine çekip sonunda ne olacak diye merak uyandırmayı her seferinde başarıyor.  Ana hikaye konusunun nasıl olduğu genel olarak anlatmamayı ve düşündürmeye sevk ediyor. Bu sebeple çoğu izleyici M. Night Shyamalan’ın anlatmak istediğini anlamayıp filmlerini beğenmiyor. İşaretler (Signs 2002), Köy (The Village 2004), Sudaki Kız (Lady in the Water 2006), Mistik Olay (The Happening 2008), Ziyaret (The Visit 2015) ve üçleme olan Ölümsüz (Unbreakable 2000), Parçalanmış (Split 2016), Glass (2019) filmlerine bakmayanların bakmalarını öneririm.  Gelelim Zamanda Tutsak (Old 2021) filmine, yıllardır süren hayatınız tek bir güne indirgeseydi ne yapardınız?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Huzur bulmak için gittiğiniz tatil ya hayatınızın son günüyse? Kumsalda uzanıp dinleniyorken birden bire yaşlanmaya başlayan insanlar, kendilerini bu gizemin tam ortasında bulur. 2 sorun vardır bu kumsaldan nasıl kurtulacakları ve bu yaşlanmanın neden olduğu. Eğer bir çözüm bulunmazsa hayatları bu kumsalda son bulacak. Film özellikle gizem ve gerilimi çok güzel harmanlamış. Zaman zaman Lost Dizisi tadı da alıyorsunuz. Karakterlerin çaresizliği iyi yansıtılmış. Atmosfer güzel işlenmiş. Neyin ne olacağı, kimden ne çıkacağı cidden bir bulmaca güzelliğindeydi. Aslında insanın karşısındakinin kalbine dokunmayı bildiğinde her sorunun çözülebileceği güzel anlatılmış. Makyajlar başarılıydı. Gereksiz aile olayları vardı artık şu boşanma aşamasındaki karı koca olayı sıktı illa birbirinizin değerini anlamak için başınıza bir olayın mı gelmesi lazım?

Finali ise tam olaylar noktalanacak derken güzel ters köşe yapılmış. Gerilim ve gizemin yanı sıra dramatik olaylarda güzel işlenmiş. Ayin (Hereditary 2018) filminden bildiğimiz Alex Wolff çok başarılı bir oyunculuk çıkartmış. M. Night Shyamalan’ın tarzını ve o hikaye anlatmalarını seviyorsanız ya da o Anekdotları yakalayabilirseniz, sizde güzel bir etki bırakacağı aşikar. 2021 yılının bence en güzel gerilim filmlerinden birisiydi.

Yorumlar