Vanilla Sky 2001 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Keyfine düşkün ve kibirli bir yayıncılık patronu, kırgın bir sevgilisiyle geçirdiği bir trafik kazasının ardından ayrıcalıklı yaşamının tepetaklak olduğunu fark eder.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Bu filmi gerçekten anlayabilmem için birkaç kez izlemem gerektiğini söylememde bir sakınca yok. Daha derinlerde başka bir anlam katmanını ortaya çıkarmak için bir soğanın katmanlarını soymak gibi, nefes kesici. Çok az film bu karmaşıklığa ve derinliğe ulaşır. Üzücü, trajik ve nihayetinde umut verici ve özgürleştirici, en iyilerimden birinin bu rollercoaster filminde pek çok duygu hissettiriyor. 

Filmin ilginç dip notlarından bir tanesi ise; Sofia'nın "İkimizin de kedi olduğu başka bir hayatta size anlatacağım" dizesi aslında Penélope Cruz'un Cameron Crowe'a bir hüsran anında spontane olarak söylediği bir cümleydi. Ayrıca Tom Cruise , bunun yaptığı en iyi film olduğunu söyledi ve Kurt Russell, senaryoyu okumadan filmi yapmayı kabul etmiş.

Sonuç olarak; Olağanüstü oyuncu seçimi ve oyunculuk, ne hikaye.!!! Bunu birkaç kez ve her seferinde yepyeni bir filmmiş gibi izlemenin keyfini çıkarın.

Yorumlar