Tuzak | Breakdown 1997 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Çölün ortasında arabası bozulan bir adam kayıp karısını arar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz! 

Her zaman sürükleyici sinema ustası Kurt Russell ve gerçek hayattaki iyi arkadaşı, rahmetli, harika JT Walsh, heyecanı büyük bir şekilde sunan bu amansız gerilim ve şimşek hızındaki filmde düşmanları eğlendirmek için yapıyorlar. Temelde inandırıcı şeyler yapan temelde gerçekçi karakterlere sahip, bu da "Tuzak"ı kendi türündeki diğer filmlerin üzerine koyuyor. Kurt, karısı Amy (Kathleen Quinlan) ile Boston'dan San Diego'ya taşınan bir adam olan Jeff Taylor rolünde. Bazı para sorunları yaşadılar ve servetlerinde bir değişiklik olmasını umuyorlar. Olan şu ki, arabaları çölde bozuluyor. Onları yardım için telefon edebilecekleri bir yere götürmeyi teklif eden Red (Walsh) adlı bir kamyoncu gelir. Jeff arabada kalmayı seçer ve kararlaştırılan buluşma noktasında Amy ile bağlantı kurmaya çalıştığında, Amy hiçbir yerde bulunamaz. Jeff, hiç kimseden çok az yardım almadan veya hiç yardım almadan çılgınca onu aramaya çalışır ve bazı çok kötü adamlar tarafından hazırlanan bir komploya kapılarak kendini  tüyler ürpertici olaylarla bulur. Kurt, olağanüstü şeyler yapmak zorunda kalan sıradan bir adam olarak harika. O, her şeye sabırla ve her tehlikeli durum için bir espriyle bakan standart film kahramanınız değil; aslında korkmuş ve sınırlarını aşmış durumda ama yine de eşini bulmaya kararlı. Quinlan, bir süreliğine hikayeden kaybolan bir rolle pek bir şey yapamaz, ancak hiç olmadığı kadar çekici. 

 Kendi hikayesine dayanan senaryoyu da birlikte yazan yönetmen Jonathan Mostow, filminin temellerini atıyor ve hiç durmadan ilerliyor. Her fırsatta çevrenin izolasyonunu vurgular ve kahramanının üstesinden gelmesi için engellerle karşı karşıya kalır. Ayrıca, planları istedikleri gibi gitmediğinde çalışma şeklini değiştirmek zorunda kalan kötü adamları göstermesi açısından da övgüye değer. Ayrıca Jeff'in, kayıp kişilerin posterleriyle dolu bir ilan panosuna baktığı tüyler ürpertici bir an var. Bir milletvekili "Bu ülkede her yıl 100.000 kişi kayboluyor" diyor ve biz ona inanmıyoruz diyor.

Sonuç olarak; Pek çok harika manzara ve Basil Poledouris'in filmlerin hızına uygun müzikleri çok yardımcı oluyor, ayrıca suç ortaklarından ikisi MC Gainey ve Jack Noseworthy'nin, üst düzey polis şefi olarak Rex Linn'in de dahil olduğu sağlam bir destekleyici kadro, ve huysuz bir barmen olarak Jack McGee. "Tuzak", oldukça acımasız bir sonuca doğru ilerleyen saf bir eğlencedir. Bu türün tüm hayranlarına şiddetle tavsiye ediyorum.

Yorumlar