The Bodyguard 1992 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Eski bir Gizli Servis ajanı, yaşam tarzı bir başkanınkinden çok farklı olan bir R&B şarkıcısının koruma görevini üstlenir. Pekiyi ünlü şarkıcıyı koruyabilecek midir?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz! 

Bodyguard, temelde kendi özellikleri olan iki zıt karakter arasındaki bir aşk hikayesidir. Konu, filmi devam ettirecek kadar ilgi çekici ve Costner ile Houston arasındaki romantizm istikrarlı ve gerçekçi bir şekilde ilerliyor. Bazı iyi aksiyon sahneleri, iyi bir oyuncu kadrosu ve harika bir film müziği ile Bodyguard'ı eğlenceli bir film olarak buldum. Açıkçası bu film herkese göre değil, aksiyon hayranlarını tatmin edecek kadar aksiyona sahip değil, gerilim olacak kadar heyecanlı değil ve saf bir aşk filmi olarak oldukça zayıf; ama hiçbirinde üstünlük sağlamadan bu 3 tür arasında oldukça iyi bir denge kurduğunu itiraf etmeliyim.

    Filmin ilginç dipnotlarından bir tanesi ise Kevin Costner , Bodyguard'ın (1992) yayınlanmasından neredeyse 27 yıl sonra 2019'da, film afişinde taşıdığı kadının Whitney Houston değil , dublörü olduğunu açıkladı. Whitney biraz dinlenmek için seti terk etmişti, bu yüzden Kevin Costner fotoğrafı dublesiyle çekmeye karar verdi. Ona sadece yüzünü gizlemesini söyledi, böylece karakterin yaşadığı korkuyu gösterebildi. Costner, daha sonra film afişinde kullanılan kesin fotoğrafı kendisi seçti. Ayrıca Whitney Houston'ın "I Will Always Love You" a capella'ya başlaması Kevin Costner'ın fikriydi .

Sonuç olarak;  keyifli, etkileyici, romantizm ve aksiyon iyi harmanlanmış ve tavsiye ederim. Tabii ki film müziği, "Seni Daima Seveceğim", "Sana Koşmak", "Hiçbir Şeyim Yok" ve "Ben Her Kadınım" ile tarihin en iyi ve en popüler filmlerinden biri.

Yorumlar