Kutu | The Box 2009 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Norma ve Arthur Lewis, küçük bir çocuğu olan bir banliyö çifti, ölümcül ve geri dönüşü olmayan sonuçları olan basit bir tahta kutu hediye olarak alırlar. Gizemli bir yabancı, kutunun sahibine bir düğmeye basarak 1 milyon dolar vermeyi vaat ettiği mesajı iletir. Ancak, bu düğmeye basmak aynı anda dünyanın herhangi bir yerinde, tanımadıkları bir insanın ölümüne neden olacaktır. Kutunun ellerine geçmesine sadece 24 saat kalmışken, Norma ve Arthur kendilerini şaşırtıcı bir ahlaki ikilemin ortasında bulurlar ve insanlıklarının gerçek doğasıyla yüzleşmek zorundadırlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz! 

Richard Kelly'nin doğaüstü gerilim filmi "The Box" ürkütücü, garip ve genel olarak uğursuz, ancak çok tutarlı veya odaklanmış değil. Birinin film hakkındaki görüşü, onun kendine özgü konseptini kabul edip etmemeye bağlıdır. İlk başta filmin Kelly'nin saygılarını sunduğu 1970'lerdeki bilimkurgu filmlerini andıran tuhaf eski moda tonuyla büyülendiğimi söylemeliyim. Film, Frank Langella'nın benzersiz ürkütücü performansının bariz vurgusu olmasıyla birlikte gizemini oldukça iyi bir şekilde ele alıyor. Bu göz önüne alındığında, filmin sonunda, aksi halde merak uyandıran konsepti, sanki farklı bir filmden alınmış gibi hissettiren gülünç olaylar dizisi tarafından çıkmaza girdiğinde, sonunda bocalıyor. Kutu yanlış bölgeye yaklaşma eğiliminde ve odaklanmamış olsa da, Kelly'nin izleyiciyi çekme yeteneğini kabul etmemek mümkün değil. dikkat. Takıntıları pek çok kişi tarafından paylaşılmayabilir, ancak onları zengin dokulu bir şekilde tezahür ettirir. Bu, eksikliklerine rağmen bu filmin tadını çıkarmak için yeterli.

Sonuç olarak; Filmi dört ve altı olarak sıralayanlara aldırmayın, bu film gündelik düşüncenin normal sınırlarının dışında düşünmeye zorlanmak isteyenler için bir film. Bazı alanlar daha iyi yapılabilir olsa da, bu zorluğa hazırsanız, görülmeye değer.

Yorumlar