The Gray Man 2022 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Gerçek kimliği bilinmeyen CIA'in en yetenekli ajanı, karanlık ajans sırlarını kazara ortaya çıkardığında, psikopat eski bir meslektaşı, uluslararası suikastçılar tarafından küresel bir insan avı başlatarak kafasına bir ödül koyar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

MCU evreninin en iyi iki yapımı Captain America: The Winter Soldier (2014) ve Avengers: Infinity War (2018) filmlerinin başarılı yönetmenleri Russo Biraderlerden yine bol aksiyonlu bir film daha. Öncelikle filmin James Bond ve Jason Bourne tadında bir karışıma sahip olduğunu söylemeliyim. Aksiyon sekansları oldukça doyurucu. Russo Biraderler yine her zaman olduğu gibi filmlerinde bir sürü ülkeyi bize gezdirdi. Filmin çok kısa bir sahnesinde Türkiye olması güzel bir detaydı bizim için. Chris Evans kötü adam karakterini çok başarılı oynamış ve iyi yansıtmış. Ryan Gosling çok uyumu bir başrol olmuş. Ana de Armas seks sahnesiz filmlerde iyi iş çıkarttığını gösterdi umarım artık gereksiz gündem olacağım diye seks sahneli basit anlamsız filmlerde oynamaz son oynadığı film Derin Sular (Deep Water 2022) fiyaskosunu hatırlayanlar olacaktır.  Filmin karakterleri ve konusu oldukça tahmin edilebilir, ön görülebilir ve klişe. Fakat son zamanlarda iyi filmler çıkmadığı için  bu film buna rağmen Russo biraderlerin aksiyon dokunuşu ile kendisini izlenebilir kılıyor. Espriler çok yerindeydi.  Filmin The Gray Man adlı romandan uyarlandığını da belirteyim. 

Filmin 200 milyon dolarlık bütçesi, filmi 2021 itibariyle Red Notice (2021) ile birlikte en pahalı Netflix orijinal filmi yapıyor.  Ryan Gosling ve Chris Evans, repliklerini doğaçlama yapmaya teşvik edildi. İlk karakter yüz yüze görüşmeleri tamamen doğaçlamaydı. Bu çok güzel bir dokunuş olmuş filme. Ayrıca Chris Evans "Ken Doll'un kafasına ilk kurşunu sıkan kişiye 10 milyon dolar!" diyor. Ryan Gosling'in yeni gelecek olan Barbie filmindeki görüntüsüne atıfta bulunuyor.

 Sonuç olarak; Bir aksiyon filmden ne beklerseniz? sizi bir şekilde içine çekecek, iyi diyaloglar, sıkmayan işleyişi, güzel ve doyurucu aksiyon sekansları ve dozunda bırakılan süresi. The Gray Man ön görülebilirliği ve bol klişe yapım olsa da bu film kıtlığında keyif alınabilecek eğlenceli ve güzel yanları ile hiçte fena değil, aksiyon sevenler için doğru adres.

Yorumlar