Senden Önce Ben | Me Before You 2016 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Küçük bir kasabadaki bir kız, bakmakta olduğu felçli bir adamla beklenmedik bir bağ kurar. İlham verici muazzam bir aşk hikayesi.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!  

Bazen insanların birini gerçekten sevmenin ne olduğunu unuttuğunu ya da hiç bilmediğini hissediyorum. Kitabın yazarı Jojo Moyes belli ki o insanlardan biri değil. Aşk, bir ilişkinin başında hissettiğimiz şehvet değildir. Geleceğin nasıl olabileceğine veya ne kadar uyumlu olduğumuza dair derlediğimiz düşünceli vizyon değil. Potansiyel bir ortağın finansal olarak ne kadar başarılı olduğu ile ilgili değil. Her ne kadar medya genel olarak bu fikre şiddetle karşı çıktığı zaman bu sonuca varmak zor olsa da, kesinlikle her şey seksle ilgili değil!!! Sadece birisini bencil olmadan umursamamıza izin verdiğimizde büyüyen, kalbimizden gelen inkar edilemez, ezici bir çekimdir. Bunu bu kadar güzel yansıttığın için çok çok çok teşekkürler Jojo Moyes, Emilia Clarke ve Sam Claflin ya bu deneyimi bildiğiniz için ya da inanılmaz bir şekilde ekranda inandırıcı bir şekilde canlandırdığınız için teşekkür ederiz. Bu film, hayatını ahlaki bir vicdanla, açık bir zihinle, sizinkinden farklı inançlara saygı duyarak ve dünyanın en iyisini görme arzusuyla yaşayan bir insan olmanın nasıl bir his olduğuna dair bir zevk ve bir bakış.

Filmin Anekdotlarından bir tanesi ise Orijinal "Senden Önce Ben(Me Before You)" kitabında Lou Clarke bir yaban arısı dövmesi yaptırır. Emilia Clarke'ın ilk dövmesi de filmi sardıktan sonra parmağına aldığı bir yaban arısıydı. Ayrıca Filmin fragmanının yayınlanmasını takip eden haftada kitap, USA TODAY'in En Çok Satan Kitaplar Listesi'nde 141. sıradan 3. sıraya yükseldi.

Sonuç olarak; Bu Filmi izledikten sonra kendimi olumsuzluklardan tamamen arınmış hissediyorum ve dünyaya dair umudum yenileniyor. Muhteşem bir deneyim!
 

Yorumlar