Ms. Marvel 2022 (5. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!  

4.Bölüm Finalden sonra 5. bölümün artık bir yerlere varacağı ve yüksek tempoya geçeceğini düşünüyordum. Bildiğiniz gibi bundan önceki 4 bölüm benim açımdan büyük bir hayal kırıklığı idi. 4.bölüm sonu zaman yolcuğu ile bitmişti. Dizinin başından beri merak ettiğimiz En büyükanne Ayşe'nin hikayesine nihayet kavuştuk. Dizinin başlangıcı muazzamdı diyebilirim en etkilendiğim bölüm başlangıcı oldu. Geçmiş hikaye, tren olayı, duygu dolu anlar  yaşattı. Ayşe'nin geçmişi güzel ve hızlı bir şekilde anlatıldı fakat eCinlerle olan olayları daha detaylı aktarılabilirdi üstün körü geçildi. Şimdi sizlere bir soru sorayım  Tren garındaki olaya  ZDO (Zaman Değişim Otoritesi) müdahale etmesi gerekiyor muydu? Yoksa ZDO dağıldıktan sonraki zamana mı denk geldi Tren olayları? 

Dizinin aksiyonu az, temposu düşüktü fakat hikayenin anahtarı olması yönünden baya iyi gidiyordu  hatta bir ara kendi kendime en iyi bölüm olabilir mi diye düşünmeye başlamıştım ki hevesim kursağımda kaldı!!! Bölüm süresi zaten çok kısaydı. Çok iyi giden bölüm birden bire yemeğin sonundaki ekşi bir tat bırakırcasına bitti. Bunca zamandır amacının motivasyonu doğrultusunda yapmadığı kötülük kalmayan Najma birden bire her şeyini çöpe attı. Kamala'nın Korumacı annesi bir şeyleri öğrendiğinde tam tersi bir tavır aldı. Çok kısa olan bölüm çok manasız ve saçmalayarak bitti. Dizinin 2 güzel şeyi vardı. 1. Ms. Marvel simgesinin ortaya çıkması 2.si Bruno ve Kamranın diyalogları. Bruce Springsteen göndermesi çok eğlenceliydi.

Sonuç olarak; Dizi vereye varacağını bilmiyor. Düşmanlar o kadar aptal ve karikatürize görünüyor ki bu hallerine dayanmak mümkün değil.  Geçmişi görmek güzeldi. Fakat çok anlamsız  ve mantıksız yerler oldu bölümde. Çok büyük keyifle başladığım bölüm maalesef her şeyi kestirip atar derecesinde oldu bitti ye getirdi her şeyi.  Umarım final bölümü Captain Marvel 2 Filmine çok iyi bağlanır da bizde bu kadar kötü yorumlar yaptığımız için utanırız yoksa koskoca izlediğimiz 6 bölüm resmen hayal kırıklığı olacak. 

Yorumlar