Bir Gün | One Day 2011 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Emma ve Dexter üniversiteden mezun oldukları gece tanışırlar. Onları her yıl o tarihin yıl dönümünde buluştuklarını görüyoruz. Emma zeki olmasına rağmen başarıyı hemen yakalayamıyor, oysa Dexter için başarı çok kolay geliyor. Yıllar geçtikçe hayatları farklı yönlere ilerlerken ve başka insanlarla tanıştıkça birbirlerinden uzaklaşırlar. Ama diğer insanlardan uzaklaşıp hayatları yeniden zıt yönlere gitmeye başlayınca Emma ve Dexter birbirlerine ait olduklarını anlarlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!  

Film, ortalama romantizminizden çok daha tuhaf olduğu için çok benzersiz bir atmosfere sahip. Ayrıca sonunu vermeden, sanıldığı kadar tahmin edilebilir olmadığını söyleyebilirim. Bu konuda gerçekten sevdiğim şey, bize gösterilen farklı insan ilişkilerinin karmaşıklığıydı. Emma ve Dexter arasındaki ilişki ne kolay ne de tek taraflıdır. Ne kadar farklı oldukları düşünüldüğünde, birbirlerini sevmelerine rağmen aralarında çok fazla çatışma vardır. Benzer şekilde, Dexter ve eski karısının birbirleri için hissettikleri asla saf nefret değildir, ancak aralarında çok fazla anlayış vardır. Sonuç olarak, hikaye gerçek hayattan alınmış gibi görünüyor. Ayrıca, hem Hathaway hem de Sturgess her zamanki gibi inandırıcı, bu da bu filmi kesinlikle görülmeye değer kılıyor.

Filmin Dip notlarından bir tanesi ise Anne Hathaway, Dexter Mayhew rolü için Jim Sturgess'i seçmiş olmasıdır.

Sonuç olarak; Şaşırtıcı bulduğum bu film hakkında birçok insanın kötü bir fikri var sanırım. Ama her biri kendine göre düşüncesi. Ben ise bu muhteşem romantizme kendimi tamamen kaptırdığımı söyleyebilirim.

Yorumlar