Ms. Marvel 2022 (4. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

 



3. bölümü kısaca özet geçmek gerekirse eCinler, Nur güçleri ve 2 boyut arasındaki perdeyi açıp dünyaları birleştirmeye çalışan kötüler ve Kamala arasında geçen sıkıcı, klişe, ön görülebilir bir bölümdü. Açıkçası İslamdaki bazı şeyleri alıp diziye uyarlayıp oradan da Müslüman kitleyi kaparım mantığı ile yapıldığı aşikar. Bunca olay oluyor eCinleri öğreniyorsun boyut kapısı öğreniyorsun  ama insan biraz tepki verir, biraz oyunculuk gösterir Kamalayı oynayan Iman Vellani'nin oyunculuğu bence çok yetersiz ve donuk. 4.Bölümden umudum zaten yoktu. 4. Bölüm Pakistan da Kamala'nın ninesi nani ve büyük ninesi Ayşe ile olan geçmişin, bilekliğin, güçlerin perde arkasına inileceği düşünülüyordu ama üstün körü geçildi. Sıkıcı ve az aksiyonlu bir bölüm karşımızda çıktı hala bazı soru işaretleri giderilmedi.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!  

Diyaloglar zorlama ve hiçte doğal değildi. Oyunculuklar vasattı, birçok yerde çok garip hissettirdi. Aksiyon sekansları da iyi yapılmamıştı. Bunları heyecan verici ya da sürükleyici bulamıyoruz o yüzden dizi oldukça sıkıcı. Belki kültürel yönleri doğru yapmak için çok fazla zaman harcadılar, bunun bir süper kahraman filmi olduğunu unuttular. MCU evrenine hiçbir katkısı yok şu anda dizinin ve çok gereksiz bir dizi gibi duruyor.

Sonuç olarak; Her bölüm bir öncekinden daha kötü oluyor. Senaryo çok yavan, cezbediciliği yok ilginç değil ve eğlenceli bir şey hemen hemen hiç yok yok, 'Moon Knight' gibi MCU'ya katkısı olmasa da hiçte fena olmayan  yapımdan sonra bu mülayim ve anlamsız diziye nasıl geçtik anlam veremiyorum? Ms. Marvel'in maalesef bir geleceği yok gibi duruyor.

Yorumlar