Ms. Marvel 2022 (2. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



İlk bölümün hayal kırıklığının ardından açıkçası 2. bölümün de aynı derece sıkıcı olacağını düşünüyordum ve haklı çıktım.  Dizi MCU evreni gibi değil sanki  çok çocuksu  ve aşırı derecede sıkıcı. ''Hayat Bilgisi'' lise dizisi bile Ms. Marvel dizisinden daha ciddi ve daha eğlencelidir. Disney+ ne zaman MCU evreni dizilerine el attı o zaman  MCU evreni  çocuklaşmaya başladı. Evet Ms. Marvel bir çocuk karakter ama böyle ana sınıfı seviyesinde de değil. Hawkeye dizisini nasıl  ergen dizisine çevirip batırdıklarını hatırlayalım. Ms. Marvel dizisi batırmalarının en büyük nedeni başlangıç hikayesini değiştirmeleri oldu. İnsan olmayan MCU evreni karakterlerini tanıtabilirlerdi, Evreni genişletebilirlerdi fakat bunun yerine ergen, son derece sıkıcı, orijinal başlangıç hikayesinden uzaklaşan bir dizi karşımıza çıkartmışlar.


NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Dizinin bu bölümünü anlatacak pek bir şey yok. İlk bölümü izleyenlerin bu bölümde ne olacağını tahmin etmeleri hiç zor değildi. Güçlerini keşfetmeye çalışan Kamala, hikayeye yeni katılan Kamran'ın  tahmin edilebilir yönleri, kahramanlık yapacağım diye başını belaya atan Kamala'nın mücadelesi, Bruno'nun tek taraflı Kamala aşkı  ve son derece gereksiz ve oldukça çocuksu ve sıkıcı olan okul sahneleri. Görsel efektler ise Spider Verse filmi efektleri ile aynı tonda. 

Sonuç olarak; 2. bölüm oldukça sıkıcı ve ergen yaştaki izleyiciler için bile  oldukça çocuksu seviyedeydi. Klişelerle dolu, artık iyice baydıran, MCU kalitesinin iyice yerlerde olduğu başarısız bir bölüm karşımızdaydı.

Yorumlar