Krallık | The Kingdom 2007 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Ailelerin ve FBI Ajanı Francis Manner'ın öldürüldüğü Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki bir Amerikan konut kompleksine yapılan terörist saldırının ardından, FBI ajanı Ronald Fleury, Suudi Arabistan konsolosuna beş günlük soruşturma için şantaj yapar. Ajan Grant Sykes, Janet Mayes ve Adam Leavitt ile arkadaşlarının intikamını almak ve bombalamanın sorumlularını bulmaya çalışmak için seyahat eder. Ajanlar soruşturmalarında her türlü zorluğu bulurlar, ancak ekibe düşmanca bir ortamda nasıl hareket edeceklerini tavsiye eden Albay Faris Al Ghazi tarafından desteklenirler.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Ronald Fleury (Jamie Foxx), Suudi Arabistan'daki bir Amerikan üssüne yapılan saldırıyı araştırmak için bir FBI ekibine liderlik ediyor. Ekibini Chris Cooper, Jennifer Garner ve Jason Bateman canlandırıyor. Yönetmen Peter Berg basit bir polis prosedürü yapmış. Çok karmaşık veya kafa karıştırıcı bir şey yok filmde. Kötüler kötü, İyi adamlar adamlar iyi. Mekanlar iyi kullanılmış. Orta doğu hissi iyi veriyor. İzleyenlere verdiği mesaj, bu dünyaya dair bir içgörüdür. Amerikalıların karışmadığı ve yerlilerin şüphelendiği bir dünya. Eylemler hızlı ve öfkeli. Yönetme'nin bu konuda ustalaştığı bir şey. Yine de aksiyon o kadar büyük değil ki, yapımda karikatürize olmuş. Nihai sonuca ulaşmak heyecan vericiydi. Basitliği hem artısı hem de eksisi olmuş filmin.

Dip notlardan bir tanesi ise Yapım ekibi başlangıçta filmi Suudi Arabistan'da bir yerde çekmek istedi, ancak siyasi ve lojistik sorunlar bunu çok zorlaştırdı. Bunun yerine, Tom Duffield ve yapım tasarım ekibi, kovalamaca ve çatışma için Arizona, Mesa yakınlarındaki boş bir arazide dış kentsel sahneleri yeniden inşa etti. İnternetten ve yönetmen Peter Berg'in çekimlerden önce ülkeyi ziyaret ettiği bazı fotoğrafları kullanarak. Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Prens'in sarayı ve gökdelenleri, büyük şehir caddeleri ve otoyolları ile daha büyük dış cepheleri de dahil olmak üzere, bazı ek konum fotoğrafları çekilmiş.

Sonuç olarak; Film heyecan verici, bilgilendirici ve hareketli. Kalbinizin atmasını sağlıyor ve harika bir hikaye olmuş. Bu film size Suudi Arabistan'daki hayattan bir kesit gösterecek. Karakterler gerçektir ve gerçeğe ulaşma mücadelesi gerçektir. Amerikalılar ve Suudi askerleri arasındaki etkileşim, kültürlerimizdeki farklılıkları gerçekten gösterirken, polisin nasıl polis olduğunu ve nereden gelirse gelsin sadece gerçeği istediğini de gösteriyor. Bu film, dini bir kenara koyarsak nasıl geçinebileceğimizi gösteriyor, ama sonunda ebeveynlerimizin nefreti ve farklı olan her şeyden korkma, nedenini bilmeden kendi nefretimiz ve korkumuz haline geliyor. Nefret, nefreti sürdürür ve sonunda hepimiz acı çekeriz.

 

Yorumlar