Kefaret | Atonement 2007 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



13 yaşındaki acemi yazar Briony Tallis, ablasının sevgilisini işlemediği bir suçla suçlayınca birkaç hayatın gidişatını geri dönülmez bir şekilde değiştirir.
NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsini!

Muhteşem Ian McEwan kitabı, şaşırtıcı Joe Wright ve senarist Christopher Hampton tarafından soğuk ve güzel görüntülere çevrildi. Sonuç, bir dizi güçlü acele ve ani duruş olmuş. Belki de kendi iyiliği için biraz fazla bilinçli olan bir tempo, duygusal noktaları birleştirmemize yardımcı olmaz. Kahramanların aşk hikayesinde bir şeyi kaybettiğimi hissettim.  "Adaletsizlik" gerçekleştiğinde, adaletsizliğin acısına kapılmak ama Knightley ve McAvoy'un irtibatı tarafından değil. Aşk hikayeleri kendi haline bırakılmıştır. Görüntülerin güzelliği çok etkileyici ve Joe Wright'ın çok daha iyisi "Gurur ve Önyargı"dan sonraki ikinci uzun metrajlı filmindeki özgüveni size devam ettiriyor.

Filmin Dipnotlarından bir tanesi ise James McAvoy senaryoyu şimdiye kadar okuduğu en iyi senaryo olarak değerlendirdi.

Sonuç olarak; Rahatsız edici derecede inandırıcı ve yürek burkan trajik bir hikayenin içinde geçen, fark edilir, gerçekçi ve olağanüstü güzel performanslardan oluşan bu film, ruhunuzda bir iz, bir yara, bir yara bırakacak; özellikle de, anlatıldığı koşullara karşı bir parça insanlık, anlayış ve empati sahibiyseniz. Sizi etkileyecek başarılı bir film olmuş.

Yorumlar