Spiral: Testere Devam Ediyor | Spiral: From the Book of Saw 2021 (Film Eleştirisi)



Babasının gölgesinde çalışan küstah Dedektif Zeke Banks (Chris Rock), Zeke'in saygın bir polis gazisi olan babası Marcus Banks (Samuel L. Jackson) ve Zeke'in çaylak ortağı William Schenk (Max Minghella), ürkütücü bir şekilde geçmişi anımsatan cinayetlerle ilgili tüyler ürpertici bir soruşturmanın sorumluluğunun görevini alırlar. Şehrin korkunç Testere geçmişinde farkında olmadan derinleşen, bir gizemin ve döngünün içinde sıkışıp kalan Zeke, kendisini katilin hastalıklı oyununun tam merkezinde bulur ve işler çıkılmaz bir hal alır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Bu filmin Orijinali gibi harika bir hikayesi yoktu, izlerken yap-boz gibi yakalayan bir karakteri de olmadı, Bitişi zayıftı ve finaldeki testere dönüşü artık çoğu testere kadar motivasyonunun belki iyi olduğunu düşündürebilir. Chris Rock fena bir oyunculuk çıkartmamış olsa da üstüne yapışan komedyen sıfatı yüzünden oyunculuğunu çoğu kişi beğenmemiş aslında karakterini hiçte fena yansıtmadı. Filmin tahmin edilebilirliğinin olduğunu söyleyebiliriz. İzlerken taklitçinin kim olduğunu çok önceden tahmin edebiliyoruz. İlk Testere (Saw) filmlerinin çok iyi olmasından dolayı beklentilerini yüksek tutan izleyiciler o beklentilerini alamayınca  hayal kırıklığına uğruyor tüm ön görüle bilirliğine rağmen yine de keyif alınabilecek bir  Testere filmi olmuş. 

''Kilisedeki sahne aslında bir bodrum katında çekilmek üzere ayarlanmıştı, fakat Chris Rock bunun yerine bir kilisede çekilmesi gerektiğini düşündü. Darren Lynn Bousman'ı yakındaki bir kiliseye götürdü ve orada filme almaları gerektiğini söyledi ve yönetmen onlara çekim izni verilip verilmeyeceğinden şüphe duysa da Rock bunu gerçekleştirdi. Aynı şeyi başka bir sahneyi tekrarlanan bir konumdan yakındaki bir lokantaya taşıyarak yaptı.'' ''Darren Lynn Bousman bir metro tüneli istedi, ancak lojistiğin bütçede olmadığı söylendi. Yerini tuttu ve sonunda ihtiyaçlarını karşılamak için bir metro tüneli seti inşa ettiler. Nesneleri olduğundan daha büyük göstermek için zorunlu bakış açısı kullanan küçük bir set.''

Sonuç olarak; Ön görülebilir olsa da filmin karamsarlığı ve zaman zaman oyunları ile heyecan vermesinden dolayı beklentileri çok yüksek tutmamakla beraber çerezlik bir film olmuş.

Yorumlar