Sanctum 2011 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Muazzam bir 3D yolculuğa hazır mısınız? Dünyadaki en büyük, en güzel ve en zor erişilebilir mağara sistemine bir keşif gezisinde bir sualtı mağara dalgıç ekibini takip ediyor. Tropik bir fırtına onları mağaraların derinliklerine girmeye zorladığında, denize bilinmeyen bir kaçış yolu ararken şiddetli su, ölümcül arazi ve sürünen panikle savaşmaları gerekir. Usta dalgıç Frank McGuire, Güney Pasifik'teki Esa-ala Mağaralarını aylardır araştırıyor. Ancak çıkışı ani bir selde kesildiğinde, Frank'in 17 yaşındaki oğlu Josh ve finansör Carl Hurley de dahil olmak üzere ekibi planları kökten değiştirmek zorunda kalır. Azalan erzaklarla mürettebat, dışarı çıkmak için bir su altı labirentinde gezinmek zorundadır. Çok geçmeden kaçınılmaz bir soruyla karşı karşıya kalırlar: Hayatta kalabilecekler mi, yoksa sonsuza kadar tuzağa mı düşecekler?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Bu film baştan sona eğlendiriyor. İki saat boyunca acımasız bir yeraltı macerasına atılıyorsunuz. İnandırıcı olması hoşuma gitti. Bu sadece aksiyon değil -gerçek bir insan draması ve bir ölüm kalım durumundaki insanlardan gelebilecek iyi ve kötüyü gösteriyor. Ve tahmin edilebilir olduğunu düşündürmüyor. Eleştirmenlerin karakterleri sevmediğini tahmin ediyorum ama bu oyuncuların suçu değil; karakterler oldukça gerçekçiydi ki bunu büyük bir artı olarak değerlendirdim, diğerleri ise başka bir şeyi tercih edebilirdi. "Gerçek" hikayeyi araştırmadığım ve tamamen %100 kurgu olduğu perspektifinden izlediğime dair bir sorumluluk reddi vermem gerekiyor, bu yüzden bunun gerçek olayların doğru bir tasviri olduğunu söylemiyorum. Ayrıca Film, su altı sahneleri için yedi milyon litre su içeren bir tank kullandı.

Ama kesinlikle olabilecek bir şey gibi görünüyordu. . Ama eğlenceli miydi? Şüphesiz evet. Aslında bir süredir gördüğüm her şeyden daha keyifli ve sürükleyici buldum. Şiddetle tavsiye edebilir derslik niteliğinde bir film.

Yorumlar