Öteki Dünya | Hereafter 2010 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Clint Eastwood yönetmenlik koltuğunda Farklı şekillerde ölümlülükten musallat olan üç kişiye odaklanan bir hikaye. George Lonegan (Matt Damon), öbür dünyayla özel bir bağlantısı olan mavi yakalı bir Amerikalıdır. Dünyanın diğer tarafında, Fransız gazeteci Marie Lelay ( Cécile de France ), gerçekliğini sarsan bir ölüme yakın deneyim yaşar ve Londralı okul çocuğu Marcus (tek ikizler Frankie McLaren ve George McLaren ) kendisine en yakın kişiyi kaybettiğinde, umutsuzca cevaplara ihtiyacı var. Her biri, tüm yaşamın ortak olduğu, ancak asla paylaşamayacağı bir şeyi anlamaya çalışan, yaşamları, ahirette var olabileceğine veya olması gerektiğine inandıkları şeylerle değişecektir.

Bu film, ölümle ilgili farklı derecelerde deneyimlere sahip üç kişinin hikayesini anlatıyor. Çocukla ilgili alt konu özellikle yürekleri burkuyor. Hikaye son derece sürükleyici. Beklendiği gibi, Clint Eastwood yine düşündürücü ve duygusal bir film daha sinema severlere sunuyor.
Ahiret, ölümün ve rahmetlinin yaşayanlar üzerindeki etkisi üzerine yavaş ve sessiz bir çalışmadır. Bu gerçekten bir hayalet hikayesi veya çok doğaüstü bir film değil. Üç ana karakterin her biri, yaşamlarında ölümün gücünü farklı şekillerde hissetmiştir. Ölen kişiyle iletişim kurabilen bir adam olan George (Matt Damon), normal bir hayat sürmesini engellediği için yeteneklerinden kaçmıştır. Marie (Cecile de France), bir tsunami sırasında ölüme yakın deneyime sahip bir gazetecidir ve gördüklerini anlamakla tükenir. Ve Londra'da genç bir İngiliz çocuk, son bir kez kayıp bir aile üyesiyle iletişim kurmak için çaresizdir. Üç ayrı hikaye sonunda birbirine bağlanır, ancak Ahiret'in değerinin gerçekte yattığı yer burası değildir. Bu filmin, geleneksel bir çatışma ve çözüm ya da karakter performansı isteyen bazı izleyiciler için bir hayal kırıklığı olabilir, ancak bunlar Eastwood'un önceliği değil. Filmin, nasıl olduğu dışında pek bir "noktası" yok. Ölüm, muhtemelen en gizemlisi olmasına rağmen, hayatımızın çok önemli bir parçasıdır.

Sonuç olarak; ağır ilerleyen temposuna rağmen anlatmak istediği bakış açısı ve konusu ile son derece etkileyici bir film.  Düşündürücü ve duygusal bir karmaşa.

Yorumlar