Halo 2022 (1.sezon 8.Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Berbat geçen en son bölümün Kwan Ha derinliklerinden sonra, Halo nihayet bu hafta gerçek formuna geri döndü. Dizinin çok dengesiz olduğunu söyleyebilirim her an her bölümde birşey olabiliyor, Sanki tamamen farklı iki dizi izliyor gibiyiz. Master Chief Mutabakat'a karşı birinci sınıf, yüksek drama, bilimkurgu öyküsüne karşı Kwan Ha hikayesindeki yüzeysel ve amatörce oyunculuk. Umarım senaristler geçen haftaki rezalet bölümün incelemelerine iyi bakarlar ve izleyicilerinin büyük umutlarını ve iyi niyetlerini bir daha asla böyle heba etmezler.

Çeşitli fraksiyonlar ve çıkarlar arasındaki gerilimin doruğa ulaştığı ve muhteşem bir aksiyon ortaya koyduğu ana hikayeye hoş bir dönüş izledik. Halsey'in takıntısı ve duygularını bastırması tam bir megalomaniye dönüştü ve kararsızlardan bazıları artık taraf tutmak zorundadır. Herkes bu bölümü tutarlı ve çekici kılan kendi bakış açısına göre başarılı bir bölümdü.

Sonuç olarak;  iyi bir bölüm izledik. Saçma sapan yan karakterlerin anlamsız hikayelerine odaklanmadı. Hikaye artık bir yerlere varacak gizi gözüküyor.
 

Yorumlar