Git Başımdan | Due Date 2010 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



İşadamı ve ilk kez baba olacak (müstakbel baba) Peter Highman, Atlanta'da, karısının doğum yapmak üzere olduğu Los Angeles'a, evine gidiyor, ancak koltuk arkadaşı yüzünden uçaktan atıldıktan sonra, çift sonunda denemeye başladı. batı kıyısına otostop çekmek için.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Yönetmen Todd Phillips'in başyapıtı The Hangover'dan çıkacak bir dezavantaj varsa, o da gelecekte adını ödünç vereceği her filmin kaçınılmaz olarak onunla karşılaştırılacak olmasıdır ve bunda Due Date'in yetersiz kaldığını söylemek doğru olur. saygınlık. Bununla birlikte, filmin güçlü yanları var ve oyuncu kadrosu ortalamanın üzerinde bir nihai ürün sunuyor, ancak son on yılda piyasaya sürülen diğer komedilerin çoğu arasında öne çıkmak için çok az şey yapıyor. Downey Jr. Galifianakis'in Ethan Tremblay'i ile havaalanında karşı karşıya gelmesi, her iki adamın da uçuşa yasaklar listesine alınmasına neden olan, oldukça gergin bekleyen baba Peter Highman'ı oynuyor. Kimliği veya adına nakit parası olmayan Peter'ın, çocuğunun doğumu için Los Angeles'a zamanında varmak istiyorsa, Ethan'la otostop yapmaktan başka seçeneği yoktur. Bu arada Ethan, Two And A Half Men'de tekrar eden bir karakter olarak Hollywood'da onu büyütmeyi ve böylece ömür boyu hayalini gerçekleştirmeyi planlıyor. İki başrol arasındaki kimya eksikse, bu filmin başarısız olacağını söylemeye gerek yok. Neyse ki, ikisi de Downey Jnr. ve kendi kuşağının komiklik konusunda daha yetenekli iki oyuncusu olan Galifianakis, karakterleriyle saygın bir iş çıkarıyor. Ethan, hem fiziksel hem de sözlü olarak komik ama aynı zamanda merhum babasını onunla gururlandırmak için doğuştan gelen bir ihtiyaç nedeniyle derin bir duygusal boşluk barındıran biri olarak özellikle iyi hazırlanmış. 

Due Date, Michelle Monaghan (Kiss Kiss Bang Bang), Jamie Foxx (The Soloist) ve  Juliette Lewis (Natural Born Killers) filmlerinde üç eski ortak yıldızla birlikte görünen Downey Jr. için bir tür yeniden birleşme gibi hissetmiş olmalı. . İlk ikisi rollerini tatmin edici bir şekilde dolduruyor, ancak Lewis'in nasıl kullanıldığı konusunda hayal kırıklığına uğradım.

Sonuç olarak; Çoğunlukla, film, hikayeden sık sık saparak final sahnesiyle hiç alakalı olmayan mizahi set parçaları sunmasına izin veren basit bir olay örgüsü olan bir yol komedisi olarak işliyor. Bunun en iyi örneği, yasadışı bir göçmen olduğundan şüphelenilen Peter'ı bir gözaltı merkezinden çıkarmak için Ethan tarafından hazırlanan bir kaçış planıdır. Tabii ki, sahne en gülünç bir şekilde oynanıyor ve büyük bir inançsızlığın askıya alınmasını gerektiriyor. Ancak, ne kadar anlamsız olursa olsun, bu şakalar, mizah zevkinize ve politik doğruluk anlayışınıza bağlı olarak bazı şakalar vurulup kaçırılsa bile, filmin kaygısız bağlamından dolayı tolere edilebilir. Bir kereden fazla, Phillips ve ekibin geri kalanının sadece hareketlerden geçtiği izlenimini edinirsiniz, aksi takdirde geri dönüştürülmüş komediye biraz yeni bir dönüş yaparsınız. Bununla birlikte, Genel olarak, Son Tarih güzel bir şekilde sona eriyor ve beklenenden ne daha fazlasını ne de eksiğini sunuyor.
 

Yorumlar