Eski Evdeki Büyülü Saat | The House with a Clock in Its Walls 2018 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), ailesini kaybettikten sonra, amcası Jonathan (Jack Black) ile birlikte yaşamak için Michigan'a gönderilir. Amcasının bir büyücü olduğunu keşfeder, böylelikle sihir ve büyücülük dünyasına adımını atar. Ancak bu güç sadece iyi insanlarla sınırlı değildir: Lewis, kara büyüyle büyülü bir saat yapan kötü bir büyücü olan Isaac Izard'ın var olduğu sürece işlemeye devam edeceğini, kıyamet gününe kadar geri sayacağını öğrenir. Şimdi Lewis ve Jonathan,  dünyaya yok olmadan  önce saati bulmalıdır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Jack Black her zaman olduğu gibi eğlenceliydi. Bazı tuhaf sahneleri olan tuhaf bir film diyebiliriz... Setler, mekanlar ve görsel efektler eğlenceliydi ve başarılıydı. Sandalye ve uçan yapraklar çirkin yaratık olayı eğlenceliydi hatta komik yanları vardı. İyi oyuncu kadrosu, iyi özel efektler ve ilginç hikaye, ancak hikaye derinliğinden ve hikaye detaylarına dikkatten yoksundu. Doğru yapılmış olsaydı, hikaye vasattan daha iyi olabilirdi. Her şeyden önce bu hikaye aşkı, aileyi ve ait olduğu yeri arayan 3 kişi hakkındadır. Senaryo, Jack Black ve Cate Blanchett'in karakterleri arasındaki romantik aşkın ipuçlarını gösteremedi. 

Jonathan Çocuğa sihirleri elleriyle gösterilebilecekken, Çocuğa çok az güven gösterdi. Üçüncüsü, Lewis gerçek arkadaşıyla bir veya iki sahne geçirebilirdi. Arkadaşlık bağları daha uzun gösterilebilirdi. Sonunda, Jonathan'ın düşmanının arka hikayesinin beceriksizce yapıldığını gördük. Çocuklara ve yetişkinlere tamamen eğlenceli olabilecek olgun bir film olarak sunulmak yerine yarı pişmiş bir yemek gibi bir film geldi  izleyenlere. 

Küçük bir anektod ise  Lewis'in duvarlarındaki ay evresi çizimleri, Zodyak'ın 12 takımyıldızının tümünü ve bir tane daha içerir: kapının sağında Zodyak'ın "13. işareti" olan Yılancı ve sol tarafta Akrep bulunyor.

Sonuç olarak; Ne tam çocuksu bir film ne de tam yetişkin filmi öyle ortada her iki kesime de hitap eden, görsel efektleri muazzam, zaman zaman güldüren, ayin ve büyülerin olduğu dünyanın kurtarılmaya çalışıldığı çerezlik bir aile filmi olmuş.  

 

Yorumlar