Dönüş Yok | No Escape 1994 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Ray Liotta klasiği bir aksiyon. Komutanını öldürmekten hüküm giymiş bir asker, iki mahkum kampının yaşadığı bir hapishane adasında terk edilir ve ölüme terk edilir. Bu ölümcül hapishanede ne kadar yaşayabilecektir?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Sene 2022 fütürist gelecekte geçen filmde bazı insanların bir değeri yoktur. Ray Liotta, Stuart Wilson, Lance Henrekson, Michael Lerner gibi oldukça iyi aktörleri bu filmde görüyoruz. Kaçışı olmayan heyecan verici bir hapishane ortamında hayatta kalmak çok zordur. Bu mücadele tam 118 dakika boyunca yüksek dozda heyecanı devam ettiren bir senaryo ile birlikte ve kazanan bir kombinasyonu var. Avustralya'nın mükemmel konumundan, harika mekanlarından ve muazzam setlerden ve kostümlerden özel olarak bahsetmek gerekir. Ray Liotta, birbiriyle savaşan iki grubun ortasına atılırken, tek amacı Michael Lerner'in Yaşamak için öldür tarzındaki ada hapishanesinden kaçmaktır.  full aksiyon  olan bir film ve 90ların tadını sonuna kadar hissettiriyor.

Filmin İlginç notlarından bir tanesi ise ''Film, Richard Herley'in 1987 tarihli "Ceza Kolonisi" romanının yumuşatılmış bir uyarlamasıdır. Romanda, İngiliz hükümeti anakaradaki hapishanelerden hükümlüler için hapishane adasını işletiyor. Bu hapishane adalarında, yeni gelenler helikopterlerle adalara atılıyor, burada hayatta kalmayı öğrenmeleri gerekiyor ve mahkumlara göz kulak olmak için uydular kullanılıyor. Anthony John Routledge adında bir adam, yapmadığı cinayetten haksız yere hüküm giydi, kuzey Cornish kıyılarındaki bir hapishane adası olan "Sert"e atılır ve kısa süre sonra hapishane adasındaki tüm hükümlülerin suçlu olmadığını öğrenir. vahşi ve tek bir adam tarafından yönetilen becerikli erkeklerden oluşan bir topluluk keşfeder ve medeni bir yaşam sürmenin kurallarını unutmak için yola koyulur.''

Sonuç olarak; 90'ların aksiyon dozunu sonuna kadar yaşatıyor. Film beklentilerin aksine çok başarılı olmuş. Bir grup yetkilinin kendi haz ve egoları yüzünden insanları ne duruma soktuğu anlatılıyor. Başarılı, keyifli Mad Max tadında güzel bir yapım.

Yorumlar