Ceset | El Cuerpo, The Body 2012 (Günün Tavsiye Fİlmi) (Film Eleştirisi)

 



Gecenin bir yarısı ormanın derinliklerinde bulunan bir morgda gece vardiyasında çalışan bir gardiyan korkunç bir trafik kazası geçirir. Ancak, gardiyan panikler ve ilk etapta görevinden ayrılır. Ayrıca, kayıtlara göre, güzel ve varlıklı bir iş kadını olan Mayka Villaverde'nin cesedi gizemli bir şekilde morgdan kayıptır. Muhtemelen Mayka kalp krizinden öldü; yine de, otopsisi hala beklemede olduğu için ölüm belgesini kim imzalamıştır? Sonuç olarak, adli tıpta aksi kanıtlanmadıkça her ölümün cinayet olduğunu özellikle belirten genel bir ilke vardır. Ancak, bu son derece zor davanın arkasında kimin olduğunu bulmak zorlu bir iş olacak. Müfettiş Jaime Peña işin özüne inebilecek mi? Son derece sürükleyici bir gizem sizlerle...

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Vücudu morgdan kaybolan bir eşin gizemli ölümünü merkezine alan bu Hitchcock vari İspanyol filminde gizem, gizem üzerine yığılıyor. Bu sadece bir kimliğe değil, daha çok bir "neden" sorusuna dönüşen, azimli bir dedektifin böyle bir eylemi kimin ve neden yaptığını bulmaya çalışan filmlerden biri "karanlık ve fırtınalı gece" atmosferi iyi işlenmiş ve anlatının eğlenceli olmasını sağlayan akıcı bir yönü var. Ayrıca tür standartlarına göre bile beklediğinizden daha fazla ters köşeler var böylece yolun yarısında hikayenin ortaya çıkardığı sürekli sorular sizi tamamen şaşırtacak.  Filmde  bize sunulan Scooby Doo tarzı bir çözünürlük; o kadar karmaşık  gizemli ve şaşırtıcı.

Sonuç olarak; son derece gerilimli ve beyinsel bir gizem, kıvrımlar ve dönüşlerle dolu. Tam bir akıl oyunu izleyenlere muazzam bir yolculuğa çıkartıyor.

Yorumlar