Aykut Enişte 2 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)

 



Yerli komedi yapımlarının kalitesi her zaman tartışılmıştır. Kimisi çok beğenmiştir kimileri ise hiç beğenmemiştir. Küfürsüz, saçmalıksız, cinseliksiz  güzel komedi filmi bulmak kolay değildir.  Ali Kundilli (2015) ve Şansımı Seveyim (2017)  filmleri ile Cem Gelinoğlu bir nebze kaliteyi arttırdığını söyleyebiliriz. Fakat Aykut Enişte (2019) filmi ile harika bir iş çıkartmıştı. Film dozunda olması  çok eğlendirmesi, küfürlerin bile az kullanılması, Romantizmin cinsellik olmadığını gösteren eğlenceli bir karmaşaydı. İlk filmin başarısından sonra 2. film çok beklenilmişti. Pekiyi beklediğimize değdi mi? 
Aykut ve Gülşah’ın evlenmesine sayılı günler kala sürpriz bir misafir gelir. O da ailenin ilk eniştesidir. Kayın babasının tüm uyarılarına rağmen Aykut yine saflığını yüzünden başı  dertlere girer. Şimdi ise Gülşah ile evlenmeden önce belalardan kurtulmalıdır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

İlk film kadar eğlenceli komik zaman zaman kahkaha attıran ailecek izlenebilecek çok güzel bir devam filmi olmuş. Filmde bir kaç küfür sahnesi olmuş ama oda olaylar gereği  tepki açısından karaktere oturmuş. Küfürler bile   5 6 dan öteye gitmez. Hakan Yılmaz muazzam bir ilk enişte rolünü oynamış. Karakterinin o kolpacılığını iyi yansıtlmış. Beni tek rahatsız eden  sürekli herkese hayatım demesiydi ben 14. kez dedikten sonra sayması bıraktım. Filmin tüm ekibi gerçekten takdiri hak ediyor. Tüm karakterlerin gelişimi, özellikle ikincil karakterler bile yine iyi kurgulanmış ve iyi yansıtıldı. Güçlü duygular, filmin en güçlü gösterim şekliydi. Komedi, Romantizm ve Dram birlikte başarılı bir şekilde Harmanlanmış. Aykut'un derinliklerine inmek kalbimize dokundu. Mithat ise tam bir efsane harika bir tamamlayıcı karakter. Film çok iyi kurgulanmış ve düşünülmüş. Evet ahım şahım değil ön görülebilir yerleri var ama yerli yapımlara baktığımızda ne kadar üst seviyede bir film olduğunu görebilirsiniz.

Sonuç olarak; Çok samimi, eğlenceli,  içten ilk film kadar güldüren. İlk filmin çizgisinden sapmayan güzel bir aile filmi olmuş. Filmde her şey var. Eğlence, macera, dram, komedi, romantizm  ve kahkaha kaliteli yerli filmlerin arasındaki bu filmi kaçırmayın.

Yorumlar