Yargıç | The Judge 2014 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Ünlü bir avukat olan Hank Palmer (Robert Downey jr.) annesinin cenazesinden dolayı  memleketine gittiğin de kasabanın Yargıcı olan babası Joseph Palmer (Robert Duvall)'ın cinayet işlediği şüpheleri üzerine bu duruma kayıtsız kalmak istemez. Hem kötü aile ilişkileri, hem annesinin ölümü  hem de babasının şüpheli konumda olması Hank için işleri iyice çıkılmaz bir hale dönüştürür. Hank bu zor durumlarla nasıl yüzleşecek? gerçekleri nasıl keşfedecek?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Filmin finalinden etkilenmemek mümkün olmayacak! Mahkeme salonları, aile dramı, gerçeklerle yüzleşmek çok başarılı aktarılmış. Filmin çok ağır bir temposu var buna rağmen kendisinde bir etki bırakıyor. Filmin temposu yüksek tutulup süresi daha kısa olabilirdi. Oyuncu performansları ve filmin hikayesinin muazzam olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Farklı bir finali var filmin bu da en güzel yanlarından bir tanesi. Ayrıca filmin gerçekliğe çok yakın olması CGI efektleri gibi sanal görselliğin olmaması filmi oldukça başarılı kılıyor. Filmin Baba oğul ilişkisinde bazen duygu dolu anlar yaşayacaksınız. Dağınık bir hayatı toplamanın ne kadar zor olduğunu net bir şekilde anlatmış. Abartılı mahkeme salonu sahnelerinin olmaması  filmin artılarındandı. Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong gibi yıldızların olması filmin kalitesini arttıran unsurlardandı. Film anlatmak istediğini açık bir notla bitirmesine rağmen, Yönetmenin yorumunda (David Dobkin) Hank'in Carlinville'in Yargıcı olacağından emin olduğunu söylüyor ve bu nedenle filmin başlığı aslında Joseph'e değil Hank'e atıfta bulunuyor. Bu da filmin asıl derinliklerini özetliyor.

Sonuç olarak: Ağır ilerleyen temposu ve uzun süreli bir film olsa da hikayeyi anlatma açısı ve olayların bağlantısı noktasında dersler alınabilecek, güçlü finali ile etkileyen harika bir aile dramı filmi olmuş.
 

Yorumlar