Tüp | Meander 2020 (Film Eleştirisi)



Genç bir kadın uyandığında kendisini yaşam ve ölüm arasındaki mücadelenin içindeki bir tünelde kilitli bulur.  Hayatta kalmak ve geçmişindeki travmaları ile yüzleşmek hiçte kolay değildir. Ayrıca bir sürü cevapsız soruya yanıt bulmak zorundadır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Merak uyandırıcı, akıcı ve tempolu başladıktan sonra filmin oldukça iyi olacağını düşündüm, birinin bilinmeyen bir yerde uyandığı ve çıkmak için gizemleri, şifreleri ve bulmacaları çözmesi gereken düşündürücü filmleri her zaman çok sevmişimdir. Bu tarz filmlere göre, çok iyi bir set çalışması ve sinematografisi vardı ve merak uyandırıcı konusu vardı ancak onunla ilgili ana sorun, uzadıkça yavaş yavaş nasıl filmin dağıldığı gördük. Senaristin ilerledikçe sadece filme bir şeyler uydurduğu oldukça açık, içinde olan her şeyin nasıl giderek daha garip ve garip hale geldiği, sonunda tamamen saçma ve anlamsız bir hal olduğu açıkça görüldü. Ayrıca senaryoda birkaç mantık hatası var, filmde ana karakterin kesin ölmesi gereken birkaç sahne var ama öyle olmuyor, çünkü olay örgüsünde onun yaşamasına ihtiyaç var. Filminde bazen kendi içinde çeliştiğini görebilirsiniz.

Filmin ilginç anekdotlarından bir tanesi ise; ''Başlangıç ​​odasının tüm duvarlarında mors kodu vardır. Girişin yanındaki metin, hızlı anlamına gelen Fransızca kelime olan Vite diyor olabilir. 11 dakikalık bilek zamanlayıcı bunu onaylıyor gibi görünüyor.''

Şimdi, bu film hakkında söylediğim her şeye rağmen, bu türde filmleri seviyorsanız yine de bir göz atın derim, çünkü senaryo gidişatı biraz berbat olsa da, diğer her şey oldukça iyi, oyunlarda oldukça başarılı bulmacalar ve zekice anlar var, zaman zamanda gerilim veriyor. Beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız belki de keyif alabilirsiniz. Eğer Filmin başladığı tonda ilerlemeye devam etseydi ortaya çok şahane bir iş çıkardı fakat bazı fantastik diyebileceğimiz anlamsız ve saçma öğeler eklenince sezona iyi başlayıp küme düşen bir takım havasına bürünüyor. 

Sonuç olarak: Bazı filmler kafa karıştırıcıdır ve kesinlikle ne hakkında olduğunu bulmanız gerekirken film sizi kendisine çeker akıp gider, Bazı filmler ise kafa karıştırıcıdır ve onu sinir bozucu bulursunuz. Tüp (Meander 2020) filmi ise maalesef sinir bozucu. 

Yorumlar