Tammy Faye’in Gözleri | The Eyes of Tammy Faye 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



2022 en iyi kadın oyuncu Oscar ödülü kazanan Jessica Chastain'e bu ödülü getiren performansını sergilediği Tammy Faye Bakker'ın olağanüstü yükselişine, düşüşüne, mücadelesi, zorlukları ve kurtuluşuna samimi bir bakış. Biyografi ve bu tarz film severlerin takdirini kazanacak bir film.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Tammy Faye (Jessica Chastain) ve eşi Jim Bakker (Andrew Garfield), mütevazi başlangıçlardan dünyanın en büyük seviyelerine yükseldiler. Sevgi, hoşgörü, refah ve mutluluk mesajları için saygı kazandılar. Tammy Faye silinmez kirpikleri, kendine has şarkı söylemesi ve her kesimden insanı kucaklama hevesi, içindeki o insancılığı ile efsaneydi ve çok örnek bir insandı. Ancak, finansal çöküşlerini, entrikacı rakiplerin ve skandallar ile bin bir çabayla inşa etmiş oldukları imparatorlukların, arkalarından dönen dolaplar ile devirmeleri çok uzun sürmedi. Bu çok üzücüydü. Oyuncular şahaneydi. Neredeyse Jessica Chastain almış sürüklemiş tek başına filmi. Eğlenceli, keyifli ve ders niteliğindeydi. 

Sonuç olarak: Eğlenceli, keskin ve müthiş oyunculuklarla iç içe harmanlanmış, aşkın gücünü gördüğümüz, karizmatik karakterlerle ders niteliğinde başarılı bir biyografi film olmuş.

Yorumlar