Sırtımdaki Bıçaklar | All the Old Knives 2022 (Film Eleştirisi)



Yıllar önce kaçırılan  uçağın, içerideki köstebeği ve soru işaretlerinin cevapları net bir şekilde bulunamamışken.  İki CIA ajanı olayın derinliklerini tekrardan soruşturmak için bir araya gelir. Peki bu işin sonu yıllar sonra nereye varacak? 

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Amazon Prime Video da 8 Nisan 2022 de yayınlanan Sırtımdaki Bıçaklar (All the Old Knives 2022) filminin kadrosundaki Chris Pine, Thandiwe Newton, Laurence Fishburne, Jonathan Pryce gibi isimleri gördüğümde iyi bir iş çıkacağını düşünüyordum fakat Amazon Prime  Ben Affleck'in Derin Sular fiyaskosunun ardından yine aynı çizgisinde ilerleyerek yine hayal kırıklığı bir film karşımıza çıkartmış. Uyku sıkıntısı mı çekiyorsunuz, yatağa yattığınızda uyuyamıyor musunuz  işde size fırsat  tam 1saat 41 dakikalık uyku resitali bir film olmuş.  Filmin konusu ve bağlanması itibariyle çok uzun tutumuşlar. Filme gizem ve kafa karıştırıcı hava  verelim derken sürekli flashback sahneleri kullanılması filmin karman çorman olmasına yol açmış. Film temposu çok düşük, çok ağır ve diyaloglardan ibaret.  Gerilim ve heyecan   neredeyse hiç yok. Filmin donukluğu yüzünden izlerken ister istemez uykunuz geliyor.  Ortada bir uçak kaçırılma ve yıllar sonra bu olayın aslını öğrenme gibi bir bilmece var fakat ne bunu iyi yansıtabilmişler ne de gerekli motivasyonu sağlayabilmişler. Filmi biraz algı için yapmışlar Türkler ve Müslümanlara karşı bunu izlediğinizde net bir şekilde görebilirsiniz. Filmin senaryosu çok zayıf kalmış ve kaliteli oyuncular için boşa zaman kaybı olmuş. Filmin tek beğendiğim yönü arka plandaki kar  ve yağmur görselliği olmasıydı. Casusluk filmi yapayım derken işler drama dönmüş ve 2 karakter üzerindeki ilişkiye yoğunlaşılmış. Bir kişi için  bir den fazla insandan vazgeçmek olayları yine aşk duygusuna götürüyor. Filmin yıllar içindeki oyuncuların yaşlanma halleri de fena değildi.

Sonuç olarak: Film Güzel gözükse de maalesef senaryo zayıf ve boş. İzledikten sonra oldukça fazla hayal kırıklığı yaratan, İnanılmaz derecede sıkıcı, izlerken uyuya kalabileceğiniz tamamiyle zaman kaybı ve gereksiz bir film olmuş. Güzel görünen bir yemeğin sonundaki ekşi ve keyifsiz bir tat bırakırcasına film noktalanıyor. Boşa harcayacak zamanınız varsa bile bu filme bence yanaşmayın. Neredeyse filmin izleyicilere uyutma garantisi olduğunu söyleyebilirim.

Yorumlar