Mother/Android 2021 (Film Eleştirisi)



Yapay zekanın insanları yok etmeye çalıştığı, insanlar ile robotların arasında geçen bu Post Apokaliptik savaşta. Hamile kadın Georgia (Chloë Grace Moretz) hayatta kalıp çocuğunu yaşatma mücadelesi verir. Bu kıyamet atmosferinde insanlar nasıl güvende olacak? İnsanlık yok olup yerini yapay zekaya mı bırakacak?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Filmde Arthur, Karel Capek'e insan ırkını sona erdirmek için isyan etmek için tasarlanmış bir yapay zeka hakkında olan Karel Čapek tarafından yazılan 1920 tarihli R.U.R. oyununa atıfta bulunuluyor. Filmde aksiyondan ziyade bir annenin nasıl hayatta kalmaya çalışması ve yaşam mücadelesine odaklanılmış. Filmin yapay zeka'nın dünyadaki insanlara olan yıkım etkisi daha fazla gösterilse çok etkileyici bir film olabilirdi. Hikayenin bazı boşlukları vardı. Temposu yükseltilip dünyadaki yıkımın etkisinde daha fazla yer verilebilirdi. İzlerken ağır temposu yüksek beklentileri olanları sıkabilir. Yazımın başında dediğim gibi film aslında bir annenin mücadelesine odakdığı için bazı şeyler üstünkörü geçilmişChloë Grace Moretz çok sağlam oyunculuk çıkartmış. Zaten başarılı oyunculuğu ile filmin seviyesini bir kaç seviye çıkartsa da diğer unsurlar buna engel olmuş. 

Chloë Grace Moretz hamile rolüne hazırlanmak için birkaç hamile kadınla görüşüp onların tecrübelerinden yararlanmış, hatta bir Lamaze sınıfına katılmış  bunlarla yetinmeyip bir hastane doğum servisini ziyaret etmiş Bebek bezi değiştirmek en  nefret ettiği şey olmasına rağmen, uygun çocuk bakımını öğrenmek için özel bir gündüz bakım merkezinde gönüllü olarak görev almış.

Sonuç olarak; Konusu ilgi çekici olsa da Chloë Grace Moretz başarılı oyunculuğuna rağmen asıl hikayenin dünya etkilerinin az gösterildiği, bir annenin yaşam mücadelesine odaklanıldığı ağır tempolu Post Apokaliptik film sevenler için çerezlik bir film olmuş.

Yorumlar