Morbius 2022 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Normalde 2020 de izleyeceğimiz  SSMU (Sony Spider-Man Universe) evreninin 2. karakteri Morbius'a  ertelene ertelene nihayet 1 Nisan 2022 de  en sonunda kavuştuk.  Filmden önce bir çok söylenti vardı, bir çok hayran teorisi vardı. Spider-Man No Way Home (2021) filminde paralel evrenlere girilmiş Venom, SSMU dan MCU ya geçiş yapmış sonra tekrar kendi evreni SSMU ya geri dönmüştü.  Hatta Ocak ayında vizyona girecekken  Nisan ayına ertelenmesinden dolayı Filmde Andrew Garfield'ın Spider-Man'ı görüneceği söylentileri aldı başına gitti. Bu kadar erteleme... bu kadar söylenti... bu  kadar beklentileri yükseltme... Pekiyi Film karşımıza nasıl çıktı?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Nadir bir kan hastalığı olan Dr. Michael Morbius (Jared Leto) tedavisi için her türlü yolu deniyordur. Yaşamak için son umutlarını tüketen ve neredeyse hiç zamanı kalmayan Morbius, en sonunda tedaviye ulaşır fakat Morbius için, işler iyice sarpa sarar ve süper güçlü bir vampire dönüşür. Fiziksel olarak çok iyi durumda olmasına rağmen yaşamak için kanla beslenmek zorundadır. Artık işler hiç kolay değildir kötülük ve iyilik arasındaki o ince çizgide gidip gelecektir. 

Karakterleri ve hikayeyi hemen izleyiciyi sıkmamak adına basit ve hızlı bir şekilde anlatılıyor. Filmin konusuna, hikayesine ve karakterlere hemen hakim olabiliyorsunuz. Normal bir süper kahraman filmi yerine karakterin kendisi iyilik ve kötülük arasındaki  o ince çizginin savaşını kendisiyle veriyor. Filmin akıcılığı, görsel efektleri, müzikleri çok başarılıydı. Jared Leto ve Matt Smith  harika bir iş çıkartmışlar iki oyuncunun oynadığı karakterinin motivasyonu çok sağlamdı. Filmin süresi çok dozundaydı. İzlerken nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Karakterin başlangıç filmi olmasına rağmen hikaye akışı için aksiyon sekansları  gayet doyurucuydu. Karanlık tonları fena değildi fakat daha karanlık olabilirdi. Fragmanda gördüğümüz Venom göndermesi sahnesini filmde görmek eğlenceliydi. Her zaman olduğu gibi klasik Marvel esprileri vardı. Filmin Yönetmenlik koltuğunda Hayat (Life 2017), Düşmanı Korurken (Safe House 2012) ve 44. Çocuk (Child 44 2015) filmlerinin başarılı yönetmeni Daniel Espinosa oturuyor.

 İtiraf etmem gerekir ki filmin bu kadar reytinginin düşük olup gömülmesine anlam veremiyorum. Elbette film bir başyapıt değil kusurları yok değil fakat bu kadar düşük puanı da hak etmiyor Evet filmin süresi daha uzun tutulup Morbius'un gelişimi daha kapsamlı olabilirdi. Ayrıca Ön görülebilir bir film.  Fakat film Aksiyonu, Macerası  zaman zaman Gizem kırıntıları ile eğlenceli ve keyifli bir film olduğunu söyleyebilirim. Filmi izlediğinizde hayatınızın bir amacı olduğunu ve ne kadar şanslı olduğunuzu anlayacaksınız. 

Sonuç olarak: izlemenizi tavsiye ederim çünkü beğeneceğinize eminim ve izlemeden önce çıkan söylentileri umursamayıp beklentilerinizi düşürmenizi tavsiye ederim yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız. Zaten Filmde beklentiler ve söylentiler öyle fazla oldu ki bu yüzden insanlar istediklerini alamayınca filmi gömmeye başladı.

 Filmin 2 After Credits sahnesi var o sahneleri anlamak için Spider-Man No Way Home filmin izlemiş olmanız gerekir.  Bence hiç söylentilere kulak asmadan gidip Morbius macerasının tadını çıkardın.

 

Yorumlar