Moon Knight 2022 (4. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Klasik bir hikaye gibi gözüken 2. ve 3. bölümünden sonra muazzam bir bölüm olmuş. Bölümün başları klasik bir hikaye gibi ilerleyecek gibi gözükse de antik mısırın o mistik yönlerini güzel hissettik. Gerilim dozu oldukça yüksekti. Kostümsüz Marc'ın nasıl savaşacağı ise merak konusuydu onun cevaplarını aldık. Leylanın kalbimize dokunan geçmişi ve hikayesini öğrendik. Büyük İskender'in kayıp mezarı sahnesinden itibaren bölümün dozu çok yukarıya çıktı. Ve final kısmı ise oldukça muazzamdı. İzlerken paranoyak havasına girmedik değil. Neyin ne olacağını  neyin ne olduğunu şu an kestirmek mümkün değil bu çok güzel. Klasik bir diziye döndüğünü düşündüğümüz dizi muazzam bir yöne evrildi.

Ayırca Bu bölümde, Steven/Marc, Büyük İskender'in mezarını keşfediyor bu çok hoştu. Gerçek hayatta Büyük İskenderin mezarı hiç bulunamadı. Eski Mısır'ın en büyük gizemlerinden hala birisidir. En sonda gösterilen su aygırı Mısır tanrısı Taweret'tir.

Sonuç olarak; Klasik bir hikayeye evrildiğini düşündüğümüz dizi bu bölümüyle farklı bir boyuta ulaştı ve seviyesini baya baya yukarıya çekti.
 

Yorumlar