Moon Knight 2022 (2. Bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)

 



NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

İlk bölümün akıl oyunları ve karmaşa havasından sonra 2. bölümdeki beklentiler ister istemez yüksekti. Dizinin bu Bölümü 2 kısma ayıra biliriz. 1. kısım Akıl Defteri (Memento 2000) filmi havasındaydı. 2 kısım ise Venom (2018) filmi gibi karakterin bedeni kim kullanacak karmaşasındaydı.  Bu bölümde soru işaretlerimiz fazlasıyla giderildi. Böceğin ne olduğu, Steve ve Marc'ın nasıl aynı kişi olmasına rağmen neden 2 farklı karakter olduğu, Arthur Harrow'un gücünün nereden geldiği motivasyonu  ve amacı, Tanrıların savaşının amacı gibi soruların yanıtlarını aldık. Özellikle antik mısır canavarlarını  insanların neden göremediği ve dövüş sekansında o bakış açısı ile yansıtmaları çok başarılı olmuş. Dizinin bu bölümü aksiyon sahneleri ve temposu çok güzeldi. Müzikleri ve CGI efektleri zaten muazzam. Hikayenin antik mısır odaklı olması zaten ilgi çekici. Bu bölümde neyin ne olduğunun cevaplarını kısmen almış olsak da yine de bir kaç gizem kırıntısı bırakıldı. Ammit ve Khonshu'nun aralarındaki savaşın nedenini kısmen öğrendik.  Dizide çok çarpıcı diyaloglar vardı işlenmemiş suçların cezalandırılması ve masum insanların bir savaş uğruna hayatlarının heba olmasının anlatılması gibi. İlk bölüme göre Klasik Marvel espirileri daha fazlaydı.

  Oscar Isaac 'a bir parantez açmak gerekiyor karakterinin Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunu daha iyi anlayıp yansıtmak için için , 40'lı yaşlarında terapi yoluyla bayılma, depresyon ve alkolizm olduğunu öğrenen bilim adamı Robert B. Oxnam'ın 2005 tarihli anı kitabı "A Fractured Mind"ı okudu. Onu rahatsız eden şey, 11 farklı kişiliğin sonucuydu. Araştırmasında Oscar Isaac, Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunu ağırlıklı olarak erken çocuklukta başlayan uzun süreli istismardan kaynaklandığını öğrendi. Bu araştırmalar sonucunda karakterini neredeyse Oscarlık bir performansla izlediğimiz 2 bölüme yansıtmış.

Sonuç olarak: Memento vari havasıyla başlayıp Venom ve Eddie Brock'un bedeni kim kullanacak karmaşasında devam eden. Aksiyon sekanslarının başarılı olduğu, Soru işaretlerinin giderildiği neyin ne olduğunu anladığımız, bir kaç gizem kırıntısı ve finalindeki antik Mısır görselliği ile 3. bölümün Mısırda geçecek olmasını görüp heyecanlandığımız güzel bir bölüm olmuş.   

Yorumlar