Koruyucu | The Marksman 2021 (Film Eleştirisi)

 



Kanser hastalığına yenik düşen karısının acısını yaşayan Jim (Liam Neeson) Arizona sınırındaki çiftliğini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yaşadığı burhan yetmiyormuş gibi kartelin infazından ümitsizce kaçan bir çocuğun  yaşam mücadelesinde kendisini bu ölüm kalım savaşının içinde bulur.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Bir Liam Neeson klasiği filmi olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Eski bir deniz piyadesi olan Jim, kartelin çocuğu öldürmesine göz yumamayıp kendisini çocuğun koruyucu misyonunu edinir. Filmin aksiyondan ziyade bir yol filmi olduğunu belirtelim. Hassas Maço (Cry Macho 2021) ve Logan (2017) vari bir havası olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz.  Bir kaç çatışma sahnesi dışında  Jim'in koruduğu çocuk ile olan aralarındaki diyaloglar ve kartelden kaçması tonunda ilerliyor. Jim ve çocuğun arasındaki diyaloglar ve git gide güçlenen bağ çok güzeldi. Jim'in babacan tavırları ve fedakarlığı çok başarılıydı. Film ön görebilir olsa da Liam Neeson 70 yaşına merdiven dayamasına rağmen hala bu tür aksiyon filmleri yapabilmesi çok sevindirici. Liam Neeson'un bu filminde tahmin edilebilir senaryosu olmasına rağmen kötü adamları haklamasını görmeyi beklemek heyecan vericiydi. Filminde ayrıca insanların hayatlarının nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğunu görüyoruz.

 Clint Eastwood'un başrolünü oynadığı Onları Yükseğe As (Hang 'Em High 1968) filmini bu yapımda 20-30 saniye görmek hoştu. Vikingler dizisinin yıldız ismi Katheryn Winnick'i bu filmde görmek çok güzeldi. Filmin ilginç detaylarından birisi ise Jim'in dürbünlü tüfeğini iki gözü açık ateşlediğini görüyoruz. Jim, eski bir Deniz Piyadesi keskin nişancıdır. Dürbünlü tüfekle iki gözü açık atış yapmak, askeri keskin nişancılara ve keskin nişancılara öğretilen bir tekniktir ve profesyoneller dışında asker olmayanlar tarafından nadiren kullanıldığı görülür. Bu ince detayı filminde güzel kullanmışlar.

 Sonuç olarak: Elbette ahım şahım bir film değil fakat çok kötü bir filmde değil. Zaman zaman heyecanlı yolculuk serüveni yaşatan, Zaman zaman gerilim veren, drama havasını iyi hissettiren, çerezlik izlenebilir film olmuş. 

Yorumlar