Kibarca Öldürmek | Killing Them Softly 2012 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Yüksek bahisli poker oyununu basıp mekanı soyan hırsızları araştırmak için profesyonel katil olan Jackie Cogan'a (Brad Pitt) görev verilir. Kiralık katil Jackie Cogan kurbanlarını kibarca öldürüp en az acı vermesi ile meşhurdur. Jackie görevini tamamlayabilecek mi?  Soygunun perde arkası ve hırsızlar ortaya çıkacak mı?

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Filmin aksiyonu az, bol diyaloglu olmasına rağmen akıcılığı ile sıkmadan izlettiren bir yapım olmuş. Gerilimi izlerken hissedebiliyorsunuz.  Filmin ekonomi göndermeleri çok fazla. Filmde silahlardan daha çok kelime oyunları var ve bu Neo-Noir tadında, sert kaynatılmış, cesur gerçekçilik için sınırsız başarılı bir girişim olmuş diyebiliriz. Filmin oyuncu kadrosunda  Brad Pitt, Ray Liotta, Richard Jenkins, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini gibi yıldız isimler var. Karmaşık bir hikaye döngüsü gibi gözükse de filmin anlatmak istedikleri aslında çok farklı şeyler. 11 Eylül'den sonra Amerika'da yaşananlardan itibaren, mafyaya suçların ne hale geldiğini denetleyen çağdaş, çok kapsamlı bir suç draması olmuş. Oturup iyice odaklanıp dikkatlice izlemeniz ve dinlemeniz gereken bir film. Filmin anlatım tarzı bizlere Danny Boyle ve Quentin Tarantino'ya çok benzeyen bir tarz sunuyor.

Sonuç olarak: Durağan ve aksiyondan uzak olmasına rağmen, yıldızlarla dolu kadrosu, anlatmak istediği mesajı ile akıllıca ve iyi yapılmış bir film olmuş. Film için ön yargılarınızı bir kenara bırakıp  keyfini çıkartmaya bakın. 

Yorumlar