Halo 2022 (1.sezon 3. bölüm Analizi) (Dizi Eleştirisi)



2. Bölümün temposuzluğu ve durağlığına rağmen bazı şeyleri aydınlatma ve karakterleri tanıttığı için fena olmayan bir bölümdü. Açıkçası 3. bölümün 1. bölüm tadında  tempolu bir bölüm bekliyordum. Fakat 3. bölüm maalesef yine temposuz ve olaysız bir bölüm olarak bizlere sunuldu.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

 Kayda değer önemli bir gelişme olmadı bu bölümde. Bir önceki bölüm evet temposuz ve yavaş ilerliyordu ama en azından bazı karakterleri izleyenlere güzel tanıttı ve bazı olaylar netleşmeye başladı. Seyircinin daha önce anladığı  bir sürü  bilgi var: diyaloglar sinir bozucu, can sıkıcı ve birbirini tekrarlıyor. John'un geçmişte yaşadıklarını görmeye devam ediyoruz, neden Master Chief'in etkinleştirebilen tek kişi olduğu hakkında çok fazla açıklama yapılmıyor? Ne zaman bir aksiyon göreceğimizi merak ediyoruz zaten böyle bekleye bekleye bölüm bitiyor.  "Emergence"ın sonu ilginç bir gelişmeye zemin hazırlayacak gibi duruyor, Umarım ilerleyen bölümlerde beklentileri karşılarlar. İşleri bilerek uzatıyorlar ve nihayet seviye yükseltmenin zamanı çoktan geldi ve çattı. CGI efektleri ise yine çok başarılı olmuş.

Sonuç olarak: Düşük tempolu, kendini 2. bölümle tekrarlarcasına ilerleyen beklentilerin uzağında anlamsız bir bölüm olmuş. 

 

Yorumlar