Geçmişten Gelen | The Gift 2015 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Mutlu evlilikleri olan Simon (Jason Bateman) ve Robyn (Rebecca Hall) taşındıkları yeni evin telaşı ve heyecanıyla hayatlarına devam ederken Simon'ın ilk başta tanımadığı sonradan hatırladığı Lise arkadaşı Gordo (Joel Edgerton) ile karşılaşmaları, Gordo'nun sürekli evlerine hediyeler bırakmasıyla işler iyice sarpa sarar. Ortaya çıkacak büyük sır Simon ve karısı Robyn'nin hayatlarını geri dönüşü olmayan bir yola sokacaktır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz!

Joel Edgerton'ın resmen tek kişilik dev kadro tarzında harika bir iş çıkarttığını belirtmekte fayda var. Joel Edgerton bu filmi sadece yönetip başrolünde oynamakla kalmadı, aynı zamanda yapımcılığını ve senaryosunu da yazdı. Ayrıca yönetmenliğe daha fazla odaklanmak istediği için filmin 2 haftalık çekiminden sonra kendi sahnelerini Gordo olarak çekti ve 7 günde tamamladı. Filmin bütün olumsuz yorumlarına ve istediği Hype'yi yakalamadığı için filmi gereksiz gömmeye başladılar. Filmin öncelikle inanılmaz kurgulanmış,  planlanmış bir intikam mücadelesine dayandığını söyleyelim. Görünenin aksine filmin o anlatmak istediği öykünün derinliklerini anlayabilirseniz karmaşık gibi gözükse de klas, gerilim dozu yüksek, olayların sonu nereye varacak diye merak uyandırıyor. Filmin temposu çok yüksek olmamasına rağmen asla izlerken sıkmıyor. Filmin ilerledikçe karmaşık yapısına git gide yoğunlaşması başarılı olmuş. Jason Bateman komedi filmleri dışında da yetenekleri olduğunu kanıtladı.

Sonuç olarak: Gizem havasının başarılı olduğu, iyi gerilim veren, olayların sonu nereye varacak diye kafamızda bulmacalar oluşturduğumuz, psikolojik gerilimi muazzam işlenmiş. Durağan temposuna rağmen iyi anlatılan hikayesinin asıl amacının ne olduğunun güzel anlatıldığı. Heyecanlı ve keyifli bir film olmuş. "Bak, geçmişin bitti ama geçmişin seninle işi bitmedi!!!" filmin ise en iyi Anekdotu idi. Filmin Orijinal adı gibi bu tür sevenler için gerçekten Hediye tadında olmuş.

Yorumlar