Yandaş | Allegiant 2016 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Veronica Roth’un çok satan ve beğenilen 4 serilik kitaplarının (Uyumsuz, Kuralsız, Yandaş, Dört) 3. Filmi Yandaş (Allegiant 2016 ) ikinci filmin kaldığı yerden devam ediyor. Tris (Shailene Woodley), Caleb (Ansel Elgort), Four (Theo James), Peter (Miles Teller) bu sefer bir adım öteye gitmeye kararlıdır. Kutudan çıkan ve toplumu sarsan gerçeği görüp kendilerinin deneye maruz kaldıklarını öğrendiklerinde yıkılmıştı toplum resmen. Chicago'yu çevreleyen duvarları aşıp dünyanın şok edici gerçeklerini öğrenemeye kararlıdırlar.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Duvarları aşıp gerçeklerin öğrenip ve kendilerini deneye maruz bırakanları bulmaya giden Tris ve arkadaşları,hedeflerine ulaşmaya çalışırken çetin yoldan geçerler. Kendilerinin manipüle edilerek farkı yollara yönlendirmeye çalışmalarını anladıklarında işler nereye varacak?  İlk iki filme göre durağan ilerliyor. Fakat Distopya atmosferi çok başarılıydı. Aslında 4 serilik kitap bu filmde bitiyor yani konuyu ve sonunu tek filme sığdırmışlar bu yüzden gişede de istedikleri etkiyi alamayınca yandaş Part 2 vizyona girmedi. Diğer filmlere göre psikolojik yönü daha ağır basmış filmin. Görsel Efektler güzeldi her zamanki gibi. İnsanların hırsı için neler yapabileceğini görüyoruz. Ve yine insanlar yönlendirilerek köle olarak kullanılıyor. Çok acı gerçekleri yüz üstüne sermesine rağmen filmin ve kitapların anlatmak istediğini maalesef insanlar pek anlayamamış. Bu durum üzücüydü. Şunu da belirtmekte fayda var kitaptaki işleyişle birebir gidiyor film. Yani 4 kitabı 3 filme sığdırmışlar.

Sonuç olarak ilk iki filmi kadar temposu yüksek olmayıp yavan olsa da hikaye akışı ve gidişatı için sonuçlanmasından ötürü izlenebilecek başarılı bir devam filmi olmuş. Bakmayın siz olumsuz yorumlara filmlerin bütününe baktığınızda gayet başarılı ve keyif alınabilecek bir seri olmuş.

Yorumlar