Yakamoz S-245 2022 Fragman Analizi (Into the Night Dizisi evreninde geçiyor)






2020 yılının en çok beğenilen ve sevilen dizileri arasında gösterilen Netflix dizisi Into the Night'ın 6 bölümlük haliyle film tadında bir sezon izlemiştik. 2.sezonunun ne zaman geleceğine dair soru işaretleri belirsizken gecikmeli de olsa 8 Eylül 2021'de sevenlerine kavuştu. İlk sezonun o başarılı atmosferi ve soru işaretleri 2. sezonda nasıl cevap bulacaktı sorularının yerine dizi başka şeylere odaklanıp daha dramatik bir havaya bürününce aslında hayal kırıklığı da yaratmadı değil. 2.sezonun en  sevdiğimiz kısmı kuşkusuz finalinde Kıvanç Tatlıtuğ'u görmek oldu. Dizinin 2. sezonunda yer alacağı açıklanmıştı fakat bir parmak balı ağımıza çalarcasına tadı damağımızda kalmıştı. Fakat bunun nedeninin aynı evrende geçecek olan Spin-off dizisinin ön çalışması olarak nitelendirebiliriz. Post Apokaliptik zamanda geçen bu dizi evreni Güneşten gelen radyasyon Dünya'da küresel bir felakete neden olduğunda güneş ışığına maruz kalan bütün insanları öldürür, Brüksel'den bir gecede uçuşta hayatta kalanlar, gecenin karanlığında kalarak güneş ışınlarının kaçmaya çalışarak şehirden şehre yarışıp yaşama mücadelesi veriliyor. Gerilim, gizem, hayatta kalma, drama, karakterlerin geçmişi ve kişilikleri ve bu post apokaliptik hava 1. sezonda muazzam işlenmişti. 2.sezon ise beklentilerin çok altında kalmıştı. 1.sezonda Mehmet Kurtuluş'un dizinin ana parçalarından birisi olması bizim için gurur vericiydi. 

Dizinin Jacek Dukaj'ın 2015 Polonya bilim kurgu romanı The Old Axolotl'dan esinlenmiştir. Yakamoz S-245 dizisi fragmanına baktığımızda bu sefer denizaltında kalanların mücadelesi anlatılıyor. İnto the Night dizisindeki aynı zamanda yaşanan olayların başka karakterlerin ve insanların yaşadıkları olayların anlatılması güzel bir bakış açısı olmuş. Into The Night  ilk sezonda uçakta, 2. sezonda sığınakta geçiyordu Yakamoz S-245 de ise denizaltında. Fragmanda çok bir şey gösterilmese de dizide olacakların hemen hemen ipuçları verilmiş.

 Güneşin hepimizi yakıp geçecek vurgusu, son görevlerinin olduğu, Nuhun gemisi görevi üstlendikleri ve herkesin ortak amacının hayatta kalmaya olduğu anlatıyor. Oyuncu kadrosunda keşke Haluk Bilginer efsanesinde görebilseydik fevkalade olurdu. Dizinin çekim yerlerinin İzmir de yapıldığını belirtelim. Kıvanç Tatlıtug'un yanı sıra Özge Özpirinçci, Ertan Saban, Meric Aral, Ece Çesmioglu, Ersin Arıcı gibi yerli isimlerin yanına Jerry Hoffmann gibi Hollywood oyuncusu yer alıyor. Özge Özpirinçciyi dizi kadrosunda görmek açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı oyunculuğunu hiç beğenmiyorum daha farklı bir isim olabilirdi aslında.

 Sonuç olarak pek birşey gösterilmes de  fragman beni heyecanlandırdı Into The Night evrenindeki aynı zamanda olması  ve farklı insanlara yoğunlaşması ve bu dizinin başrollerinin bizim yerli isimlere dolu olması heyecan uyandırıcı. Bakalım Into The Night 1. sezonu gibi muazzam mı olacak yoksa 2. sezon gibi hayal kırıklığı mı? Bu sorularımızın cevabını 20 Nisan 2022 de göreceğiz. Benim umudum var bu yakamoz S-245 dizisi için.
 

Yorumlar