Ölümcül Sular | Crawl 2019 (Film Eleştirisi)

 



Sel (Hard Rain 1998) filmi atmosferindeki, Karanlık Sular (The Shallows 2016) gerilimi tadındaki hayatta kalma mücadelesi. 5. Kategorideki ölümcül kasırga anında kayıp babanızı bulup timsahlardan kaçmak hiçte kolay olmayacaktır.

NOT:  Yazımda SPOİLER YOKTUR!!! Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz

Babasından haber alamayan  Haley (Kaya Scodelario) ölümcül kasırga ortasında babasını bulmak için yola koyulur fakat işler hiçte umulduk gibi gitmez. Hem ölümcül kasırga, hem sel baskını hem de timsahlar ortasında can pazarı mücadelesinde kalan Haley aile dramıyla yüzleşmek zorundadır. Filmin atmosferi Sel filminin o güzel atmosferini andırması güzel gerilimi ise Karanlık Sular filmindeki gibi bir can pazarı olması başarılı yansıtılmış. Görselliği, Timsahların CGI Efektleri oldukça başarılıydı. Filmin yapımcılığını üstlenen Sam Raimi’nin dokunuşlarını hissedebiliyorsunuz. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, 2019 yılının en beğendiği filmi Ölümcül Sular (Crawl)  olduğunu açıklamıştı.  Bazı mantık hataları yok değildi. Buna rağmen türü itibariyle artıları eksilerinden fazlaydı.

Sonuç olarak:  Görselliği, fırtına atmosferini iyi yansıtması, gerilimi ve düşmeyen temposuyla bazı mantık hatalarına rağmen heyecan veren keyifli bir film olmuş.


Yorumlar