Ölüler Ordusu | Army of the Dead 2021 (Günün Tavsiye Filmi) (Film Eleştirisi)



Zack Snyder’ın farklı bakış açısıyla yaklaştığı Zombi salgını. Hırsızlar Ordusu (Army of Thievess 2021) filminin sevilen karakteri Dieter (Matthias Schweighöfer) kaldığı yerden hayallerinin peşinden gitmeye devam ediyor. İlk filmde merak ettiğimiz salgının nasıl başladığını görüyoruz. Ardından Zombi salgınının diğer filmlere nazaran dünyaya yayılmıyor ve kontrol ediliyor. Zombi salgının başladığı Las Vegas karantina altına alınmıştır. Zombileri Las Vegasda tutan ekipte yer alan başarılı asker Scott Ward (Dave Bautista) hayatını hamburgercide çalışarak kazanmaya çalıştığı sırada bir teklif gelir. Las Vegas 4 Temmuz gün batımına doğru nükleer bomba atılarak Zombi nüfusu yok edilecektir. Bomba atılmadan 96 saat önce ordu karantina bölgesinden yarısından fazlası çekilmiştir. Bunu fırsat bilip 200 milyon dolar vurgunu yapma teklif edilir. 50 milyon dolar kendi payıdır. Scoot Ward (Dave Bautista) ekibi toplayıp bomba atılmadan önce hem Zombilerle savaşacak hem de açılmayan kasayı açmaya çalışacaklar. Diğer Zombi filmlerine göre kara atmosfer yerine gündüz başlamaları operasyona çok güzeldi. Zombiler ise farklı bir bakış acısı ile yaklaşılmış. Aile bağları, insanlık dramı, gerilimi, aksiyonu, atmosferi ile Zack Snyder çok başarılı bir iş çıkartmış. Zombi salgının ortasında Zombileri atlatıp soygunda başarılı olabilecekler mi?

NOT:  Yazımın bundan sonraki kısmı SPOİLER içerir!!! Filmi izlemeyenler yazının devamından uzak durmalarını öneririm!!!

Dieter’i (Matthias Schweighöfer) görmek çok güzeldi. Hırsızlar Ordusu (Army of Thievess 2021) filmindeki rolüne göre bu filmde eğlence dozu ve motivasyonu bir tık düşüktü karakterin. Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Omari Hardwick, Theo Rossi, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Garret Dillahunt, Tig Notaro, Raúl Castillo, huma Qureshi, Samantha Win filmin kadrosuna yer alıyor.

Guzman çok eğlenceli bir karakterdi. Kır tırtılı da başarılıydı. Scoot Ward’ın kızı ile duygusal sorunları ve böyle bir kaos da kızı ile uğraşması gerçekten çok zorlu bir süreçti. Zombi filmlerine göre filmde alfa bir Zombi var normal Zombiler dışında insanların bazılarını ayin ile alfa Zombiye çeviriyor.  Bu değişik bir bakış açısı olmuş. Filmde aslında birkaç mantık hatası var mesela o kaosun içinde millet can pazarında iken Scoot’ın kızı her şeye rağmen kaçırılan arkadaşları için meydan okuyor. Bir de final sahnesinde helikoptere binecekken konuşacaklarına hemen binseler belki de hepsi kurtulacaktı. Tabi gerilim vermek için yapılmış.

Aslında alfa Zombi Zeus ekibe dokunmayacakken içimizdeki İrlandalı dayı Martin’in kraliçe Zombiyi avlamasından dolayı deliye dönüyor. Zeus’un saldırıya geçmeden önce kafasına kask takması çok akıllıcaydı. Ekip kasanın olduğu mekana bir şekilde gelip tam başarılı olacakken hem Zeus ve Zombi ordusu saldırıyor hem de Martinin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Filmin final kısmı güzeldi aksiyonu boldu. Dieter’in fedakarlığı, Scoot’un kızı ile olan son dramatik sahnesinde akan göz yaşlarımıza engel olmanın imkanı yoktu. Kır tırtılının finalde yaptığı ters köşe güzeldi. Vanderohe’nin en sonunda kurtulduğu sahne de başlayan "The Cranberries Zombie Song End Scene" şarkısı çok güzeldi. Paranın kimseye yar olmadığını gördük. Finali ise devamı gelecek cinsten bitti. Dipnot olarak Scoot ve ekibinin ilk salgını kontrol aldığına aldığı olayların detaylı şekilde anlatılacağı dizi 2022 yılında bizlerle olacak.

Sonuç olarak bazı klişe yerleri olsa da atmosferi ve bakış acısı ile Hırsızlar ordusu filmiyle güzel bağlanılması (Ölüler Ordusu filmi Hırsızlar Ordusu filminden önce çıkmıştır) Duygusallığı, aksiyonu, karakterleri, gerilim ve gizemi ile Zack Snyder iyi ve keyifli bir film çıkartmış ortaya. Bakmayın siz olumsuz yorumlara filmden anlamayanların boş boğazlığı bu tür filmleri seviyorsanız sonuna kadar tadını çıkartın.

Yorumlar